CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El delegat del Govern a Balears rebenta la vaga de REMOLCANOSA

Divendres, 24 agost, 2007

José Silveira, armador de REMOLCANOSA, ha d’estar molt content. Ramon Socías, Delegat del Govern en els Illes Balears, en la mateixa línia de defensa dels interessos de l’empresa, modifica el seu primer decret de “serveis mínims” (ja van ser emesos en el seu moment al dictat del propi empresari) amb un SEGON DECRET que, en la pràctica, CONSIDERA COM SERVEIS MÍNIMS LA TOTALITAT DE L’ACTIVITAT PORTUÀRIA dels bucs remolcadors, incloent els creuers de luxe.

Això significa, també en atenció a les expresses indicacions de l’empresa, el llevar definitivament tota capacitat de pressió a la Vaga dels treballadors de REMOLCANOSA. Creiem que no hi han molts precedents d’actuacions d’un govern, suposadament “d’esquerres”, tan servils i reiterades respecte als interessos d’un empresari com Silveira.

Els treballadors dels remolcadors del Port de Palma “MANACOR”, “REMOLCANOSA CUATRO” i “GRAN CANÀRIA”, de l’empresa Remolcadors Nosa Terra, S.A., (REMOLCANOSA), empresa privada que explota en règim de monopoli aquest servei en el Port de Palma, es troben en VAGA INDEFINIDA, des del passat dia 19 de Juny, fa ja més de dos mesos. Aquesta Vaga, decidida pels propis treballadors, està convocada legalment pel SINDICAT DE TREBALLADORS DE LA MARINA MERCANT i per CGT.

L’origen del conflicte se situa en la pretensió de l’empresari de camuflar les vacances anuals dels treballadors dintre dels descansos que els pertanyen per torns de guàrdia, fet que els propis treballadors interpreten com un clar incompliment del Conveni Col·lectiu, i de la resta de normativa en vigor, en matèria de règim de guàrdies i descansos del treball en la mar. A més d’això, els treballadors de REMOLCANOSA del Port de Palma han de suportar unes condicions de treball molt penoses, amb uns vaixells, que més aviat són ferralla flotant de més de 40 anys d’antiguitat, sense elements de prevenció ni protecció davant accidents laborals.

En funció d’això, des de la CGT-BALEARS es van interposar, el passat dia 25 de Juny, sengles denúncies davant la Inspecció de Treball de Balears que, després de dos mesos transcorreguts i de diverses gestions, al dia d’avui estam encara per veure la primera de les seves actuacions. D’altra banda, les gestions realitzades davant el nou Govern dels Illes Balears, amb el Director General de Treball, no han aconseguit més que una falsa “neutralitat”, ja que ha estat trencada, com hem dit, per altres governants del seu propi partit.

Així les coses, i després que els directius de REMOLCANOSA no hagin pogut doblegar als treballadors, hem de denunciar com vergonyosa l’actuació dels governants del PSOE (socialista?, obrer?). Des de la Delegació del Govern, des de la Inspecció de Treball i des del Govern dels Illes Balears s’estan lluint amb el tema de REMOLCANOSA.

Per a assenyalar la seva responsabilitat, hem convocat una CONCENTRACIÓ DE PROTESTA, PER A DIMARTS QUE VE, DIA 28 D’AGOST, A LES 12,00 HORES, DAVANT LA SEU DE DELEGACIÓ DEL GOVERN (C/. Constitució, nº 4, de Palma).

Compte de solidaritat econòmica: 2051 – 0016 – 68 – 1070004050

Més informació: 616 078 567

23 d'agost 2007

www.cgtbalears.org