CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“El Delta negat”, documental sobre la destrucció dels espais naturals del Delta del Llobregat

Dissabte, 28 juny, 2008

Delta_Llobregat.jpg

“El delta negat” és un viatge pel delta del Llobregat. En aquest viatge coneixem l’opinió i les experiències de diversos ciutadans del Baix Llobregat que miren amb preocupació i analitzen amb esperit crític la brutal transformació que ha patit el seu territori amb el desviament del darrer tram del riu Llobregat, l’ampliació del port i l’aeroport, la requalificació de sòl agrícola en industrial i urbà, la construcció de grans infraestructures com l’AVE, etc.


“El delta negat” ha estat dirigit per la documentalista Elisenda Trilla, la qual també ha coescrit el guió conjuntament amb el guionista Albert Plans. La realització i el muntatge ha anat a càrrec de Joan Yves.

El documental es pot visionar i descarregar a la pàgina web:

www.eldeltanegat.cat

La presentació del documental va tenir lloc al Prat de Llobregat el 26 de juny, a càrrec de Marga Linuesa, escriptora, i antiga propietària d’una masia familiar enderrocada amb l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Després de la projecció es va realitzar una taula rodona sobre el tema de la pel·lícula amb la participació de Josep Garcia, de Depana; Joan Montblanc, historiador del Prat de Llobregat; Francesc Cazulla, professor del Prat de Llobregat; Marga Linuesa, escriptora; i Enric Duran, de la Plataforma del decreixement.