CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat reconeix que cap substitució de professorat es cobrirà des del primer dia

Diumenge, 9 juny, 2013

El Director general de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, Sr. Alberto del Pozo, reconeix que no cobriran des del primer dia cap substitució.

Després que la Sra. Rigau anunciés a "bombo i plateret" que en alguns casos les substitucions de professorat es cobririen des del primer dia, el màxim responsable de fer realitat aquest canvi aclareix que això no passarà.

Després de la pressió exercida per les famílies i el professorat sobre el Departament d’Educació demanant el canvi en la política de substitucions del professorat de Catalunya, la Sra. Consellera anunciava davant la premsa que en alguns casos les substitucions es farien, tal i com exigia la comunitat educativa, des del primer dia. Davant aquest anunci la Federació d’Ensenyament de CGT va escriure una carta al Sr. del Pozo demanant que aclarissin quins canvis a nivell organitzatiu es farien en els nomenaments de substituts per tal de portar a terme aquest canvi. La contestació del Sr. del Pozo, un mes després, ha estat taxativa: no faran cap modificació en el procés de nomenaments, per la qual cosa els nomenaments de substitucions des del primer dia que anunciava la Consellera és INVIABLE, perquè no hi ha nomenaments telemàtics cada dia.

Des de CGT Ensenyament denunciem la hipocresia amb la que s’ha mentit a la comunitat educativa. A això li hem de sumar el fet que la Consellera també va mentir a la seva roda de premsa amagant que els supòsits a cobrir des del primer dia només serien en els casos de baixes de més de 14 dies. Les baixes de més de 14 dies són molt poc habituals, ja que responen a malalties o problemàtiques poc freqüents entre el professorat.

Des de CGT Ensenyament, tal i com defensem la totalitat de la comunitat educativa, continuem exigint les substitucions del 100% de les baixes des del primer dia, ja que l’actual política de substitucions representa la pèrdua de milers d’hores de reforços per l’alumnat de l’escola pública catalana i un trasbals organitzatiu als centres que afecta de manera seriosa la qualitat del nostre sistema educatiu.

CGT Ensenyament

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article3420

* Resolució de 15 de març de 2013, del Director general de Professorat i Personal de Centres Públics, per la qual es flexibilitzen els criteris per al nomenament del personal substitut docent dels centres públics per al curs 2012-2013