CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Departament d’Interior manté la sanció de 4.500 euros per participar en una marxa contra PxC a Salt

Dimarts, 20 març, 2012

XEVI PLANAS | 19/03/2012 - Setmanari Directa

La setmana passada es va conèixer la resolució del recurs presentat per la campanya gironina “9.000 euros per manifestar-nos contra el feixisme?” i la resposta no va ser gens satisfactòria. El Departament d'Interior ha desestimat el recurs presentat contra l'expedient sancionador obert a dues persones dels moviments socials de Girona i Salt per participar en una manifestació antiracista i antifeixista. Des de la campanya s'anuncia que el pas següent, pel que fa a termes legals, serà recórrer en alçada –a un estament superior– la sanció.
Els fets es remunten a l'estiu passat, en el marc d'una manifestació amb el lema: “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“, que va transcórrer amb total normalitat. La manifestació va ser convocada pel conjunt dels moviments socials en resposta a l'intent del partit xenòfob PxC de manifestar-se i "escampar odi racial" pels carrers d'aquesta vila. Cinc mesos més tard, el Departament d'Interior va decidir obrir un expedient sancionador contra dues persones que hi van participar. Des de la campanya es denuncia la utilització de fitxers polítics il·legals per part dels mossos d'esquadra, ja que les sancionades ni tan sols van ser identificades.

La campanya de suport continua el seu curs des de principis de gener, amb més de 630 adhesions recollides, paradetes informatives els dissabtes al matí a la rambla de Girona, diverses mocions presentades a plens consistorials, manifestacions i recollida d'aportacions econòmiques solidàries. Aquest divendres 23 de març han programat un concert solidari al centre social Apaga la Tele de Sarrià de Ter. També es preveu una nova concentració pel proper dissabte 31 de març a migdia davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

En el comunicat emès per la campanya s'afirma que després de passar de 9.000 euros de multa inicials als 4.500 euros actuals, "el Departament d'Interior insisteix en treballar de bracet amb el partit feixista PxC i satisfer tots els seus desitjos”. Ara doncs, caldrà esperar quina decisió pren el propi conseller Felip Puig, a qui li correspon estimar o no el recurs d'alçada que presentaran els membres de la campanya just abans d'esgotar el termini.

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/departament-dinterior-mante-sancio-4500-euros-participar-marxa-contra-pxc

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció