CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El desallotjament policial dels indignats el 27 de maig de 2011 a plaça Catalunya de Barcelona torna al jutjat

Dimarts, 6 novembre, 2012

L'Audiència estima dos recursos quan el jutge instructor ja ha arxivat el cas.

El magistrat haurà de decidir ara si accepta practicar noves proves o si dicta un altre arxiu amb arguments nous.


La secció setena de l'Audiència de Barcelona ha decidit tornar a posar damunt la taula del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona el cas del desallotjament dels indignats de la plaça de Catalunya, el 27 de maig del 2011. Aquell dia la policia hi va acudir per “netejar” la plaça i la seva acció va acabar amb desenes de ferits.

L'ens territorial ha estimat dos recursos presentats contra decisions del jutge instructor, Josep Maria Miquel Porres, que l'obligaran a tornar a pronunciar-se sobre el cas, després que el març passat decidís arxivar-lo en considerar que les càrregues policials van ser “raonablement proporcionades i justificades”.

Fonts judicials consultades per aquest diari van explicar que l'Audiència ha dictaminat aquesta
reobertura argumentant que la resolució amb l'arxiu estava mancada de motivació. El magistrat té ara dues opcions: practicar les proves noves que li havia sol·licitat l'acusació, i que va desestimar
al seu dia, o dictar una altra resolució d'arxiu, cenyint-se a aquests criteris de motivació que ha volgut subratllar ara l'ens.

Una de les proves que ara es podrien practicar és la presa de declaració de mossos d'esquadra. Un dels agents que es proposen és un sotsinspector de la brigada antidisturbis que és l'únic al qual s'ha pogut identificar com a un dels que hauria fet un us desproporcionat de la força. Es dóna la circumstància que el mosso és el mateix que el 6 d'abril passat va participar en la detenció d'un minusvàlid en cadira de rodes davant la Model, durant una protesta. El detingut va ser acusat de desobediència, processat i jutjat recentment. El jutge que va veure el cas el va absoldre i, a la sentència, va recriminar vivament l'actuació desmesurada del sotsinspector.

Tot i que en la causa es va imputar el director dels Mossos, Manel Prat, i la llavors regidora de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, fonts judicials coneixedores del cas consideren que en el supòsit que el cas tiri endavant tindria més possibilitats de reeixir si es baixen alguns graons en l'escalafó policial, més que no pas si es pugen. Les mateixes fonts, però, no descarten que el jutge decideixi reafirmar-se en la resolució del març i dicti un nou arxiu.

Font: El Punt Avui