CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El dijous 20 de setembre, al vespre, va morir Marcelino Boticario en Tolosa de Llenguadoc.

Divendres, 21 setembre, 2007

A finals dels 40 és membre militant de la FIJL (Federació Ibèrica de Joventuts Llibertàries) en Montauban. En 1947 és triat per a vindre a Espanya en nom d'aquesta organització al ple clandestí que se celebrava a Madrid. Durant molts anys va ser important responsable del seu periòdic "Ruta".

En 1948 és membre de la Comissió de Relacions de CNT i de la Comissió de Defensa en l'Exili.

Ja en Tolosa de Llenguadoc, el 1960 és secretari d'aquesta FL de la CNT reunificada.

En 1963 és Secretari de Coordinació del Secretariat Intercontinental de CNT. Per aquestes dates, junt amb altres, abandonava la FAI i, una mica més tard, serà membre de la Comissió d'Enquesta sobre les activitats del Consell General del MLE.

En 1965, després del Congrés Intercontinental de Montpeller, formarà part de la tendència "Front Llibertari".

El 1970 formava part del grup Propresos de Tolosa de Llenguadoc i en aquesta mateixa dècada dels 70 serà expulsat de la CNT, contemporàniament a altres com Cipriano Mera, Josep Peirats, José Borrás, Gomez Pelaez, José Torremocha o Roque Santamaría.

En la lluita antifranquista va participar molt activament i va ser una de les persones de suport de D.I. (Defensa Interior).

En 1979 és triat membre del Comité Nacional de la Lliga de Mutilats i invàlids de la Guerra d'Espanya, on va coordinar la creació de llistats i totes les formes de suport a aquests.

Que la terra li sigui lleu.