CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El dimecres 7 d’octubre els treballadors/es d’autobusos de TMB pararan per un bon conveni i contra l’autoritarisme de la Direcció

Divendres, 11 setembre, 2009

jpg_IMG_9237.jpg

Els treballadors/es d’autobusos tornaran a parar el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h. Es reuniran en Assemblea a les Cotxeres de Sants.

Després de fer dues aturades (al desembre de 2008 i al juny de 2009) i acordar seguir intentant negociar amb la Direcció de TMB, les coses encara estan pitjor que al principi.


La Direcció de TMB ha mostrat la seva voluntat de imposar una part del conveni de manera unilateral i sense arribar a cap acord amb cap sindicat.

D’aquesta manera la Direcció segueix dient de cara a la galeria que està per negociar i, mentrestant, envia 3.800 burofax als treballadors on els informa del que pensa imposar en matèria de condicions laborals.

De la mateixa manera la Direcció promociona la creació de 600 nous llocs de treball als mitjans de comunicació i quan se li consulta a la taula de negociació de conveni com seran aquests contractes (temporals o fixos, a jornada completa o només per caps de setmana) diu als representants dels treballadors que ja contestarà més endavant. I com no, marxa de vacances d’agost i encara es continua sense reunir...

Després de començar a negociar el proper conveni col·lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions són una pura farsa on la Direcció es nega a posar pressupost per les millores laborals i quan la jugada no li surt anuncia que ho imposarà els hi agradi o no als treballadors/es.

La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball fixes i a jornada completa i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina.

Per acabar de crispar més la situació, la Direcció de TMB ha continuat amb l’obertura d’expedients sancionadors i les denuncies contra treballadors/es, fins i tot penals. Tots ells del Comitè de conveni.

D’aquesta manera, es cada dia més evident que mentre, en la teoria, des de l’Ajuntament del PSC-ICV, que s’anomenen d’esquerres, diuen que els treballadors/es no hem de pagar la crisi, en la pràctica estan tractant d’imposar a Autobusos de TMB la congelació de les condicions laborals que els seus “amics” sindicals de la UGT han dut a terme a la SEAT.

Per tots aquests motius, el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h els treballadors d’autobusos pararan i s’ajuntaran en Assemblea a les 12:30h a les Cotxeres de Sants.

Per a més informació: www.comitedescansos.blogpsot.com

Per veure la proposta de conveni dels treballadors/es:
www.cgtbus.com/docs/actualitat/plataformaconveni09.pdf


Concentració en el judici contra el company Andreu de Cabo

Per altra banda, desenes de treballadors/es i solidaris/es han denunciat la repressió laboral de la Direcció de TMB contra el company Andreu de Cabo, concentrant-se el dijous 10 de setembre davant la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet, amb motiu del judici per la denuncia de TMB al company Andreu de Cabo, tècnic de la Cotxera Pablo Díez (abans coneguda com Cotxera de Ponent) i delegat del Comitè d’empresa per CGT, per uns incidents ocorreguts durant el passat període de vagues en la cotxera de Zona Franca amb els antidisturbis dels Mossos d’Esquadra.

Més info sobre el tema a: www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article3137