CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El febrer acaba a Catalunya amb 641.948 persones desocupades, assolint-se un nou rècord

Dilluns, 5 març, 2012

gràfic atur a Catalunya febrer 2012

El mes de febrer va confirmar la seva fama de destructor d'ocupació i va deixar noves dades negatives per a l'atur. Concretament, a Catalunya, el mes passat 8.738 ciutadans van passar a engruixir la xifra de desocupats, que va quedar situada en 641.948, un nou rècord des de l'inici de la crisi.

El sector serveis lidera l'expulsió de treballadors, seguit encara per la construcció i els que no tenen feina prèvia

La progressió del segon mes de l'any, amb les pitjors xifres capitanejades pel sector serveis, seguit a una certa distància pel de la construcció i pel segment de persones sense feina prèvia, no va ser, però, tan negativa com en anys precedents (ha estat el millor febrer des del debut de la depressió econòmica, el 2008) i va deixar un creixement relatiu mensual de la xifra de desocupats d'un 1,4% i de l'interanual d'un 6,5%. Tots els factors apunten a que el mes de marc no es crearà ni llocs de treball ni ocupació de qualitat.

Pitjors dades i una aproximació cada cop més preocupant cap a la cota psicològica dels 5 milions d'aturats es van registrat en el conjunt de l'Estat. Allà, l'atur va créixer un 2,4% respecte del gener (9,6% interanual) i va sumar 112.269 parats, que van deixar la dada total en 4.712.098 persones.

Dins del conjunt estatal, Catalunya va ser el quart territori amb un creixement més intens de la xifra d'expulsats del lloc de feina, darrere, i de fet a força distància, d'Andalusia, Madrid i el País Valencià, ja que la primera triplica de molt la xifra catalana i les altres dues gairebé la dupliquen.

Auge de la temporalitat

Continua sent preocupant l'evolució de la contractació, que cau un 4,4% respecte del febrer del 2011, fins als 144.225 contractes, dels quals només són indefinits 15.663, cens que, al seu torn, és ni més ni menys que un 20,6% inferior al nombre de contractes indefinits formalitzats fa un any.

Font: Agències.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció