CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El ferrocarril que defensem

Dimecres, 29 octubre, 2014

EL FERROCARRIL QUE DEFENSEM

El Govern segueix apostant per un ferrocarril d'elit, eliminant a poc a poc el ferrocarril que utilitza la majoria de la població. Segons les declaracions del President d'ADIF: “Els espanyols usen l'AVE una vegada cada 2 anys. L'objectiu és que l'utilizin 2 vegades a l'any.” O les declaracions de la Ministra de Foment del PP: “La privatització del servei de viatgers aprofitarà les vies amb més trens i augmentarà l'ocupació dels trens.”

L'any passat el PP va eliminar 2/3 dels trens convencionals, al·ludint a motius econòmics i de baixa ocupació, afectant a 1 MILIÓ de viatgers, i declarant un imperceptible estalvi de 50 MILIONS.

L'AVE mou 25 MILIONS de viatgers a l'any, les Proximitats i la Mitja Distància 500 MILIONS de viatgers anuals. Si analitzem les inversions del govern del PP en el ferrocarril i les dades sobre la quantitat de viatgers que utilitzen l'AVE, veiem que els ciutadans de l'estat espanyol NO viatgen una vegada cada 2 anys en AVE, sinó que uns pocs viatgen molt en AVE i ho paguem entre tots/tes.

Per a justificar el regal de la infraestructura i dels trens pagats amb diners públics a empreses privades, es valen del discurs neoliberal errat que “el privat es gestiona millor” (com exemple Bankia) eliminant el servei públic per a qui més ho necessita.

La inversió de diners públics que fa el PP en el ferrocarril és inversament proporcional als viatgers que utilitzaran el tren de forma habitual i directament proporcional al viatger amb més mitjans per a viatjar. És a dir:

- Serveis que MÉS s'usen tenen desproporcionadament MENOR inversió de diners públics.

- Viatgers amb MÉS opcions, a més del ferrocarril, MAJOR inversió de diners públics.

Estan eliminant el tren que més utilitzem els ciutadans, reemplaçant-lo per un tren elitista que, a més, és pagat amb els diners de tots i totes.

CGT porta molts anys lluitant contra la destrucció del Servei Públic Ferroviari i defensem un ferrocarril públic, social, segur i sostenible, en contra de les decisions dels governs de privatitzar i fer negoci privat amb el que és de tots i totes.

PER UN TRANSPORT PÚBLIC i SOCIAL!

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org

Attached documents