CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El ferrocarril que defensem

Dimecres, 29 octubre, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

EL FERROCARRIL QUE DEFENSEM

El Govern segueix apostant per un ferrocarril d'elit, eliminant a poc a poc el ferrocarril que utilitza la majoria de la població. Segons les declaracions del President d'ADIF: “Els espanyols usen l'AVE una vegada cada 2 anys. L'objectiu és que l'utilizin 2 vegades a l'any.” O les declaracions de la Ministra de Foment del PP: “La privatització del servei de viatgers aprofitarà les vies amb més trens i augmentarà l'ocupació dels trens.”

L'any passat el PP va eliminar 2/3 dels trens convencionals, al·ludint a motius econòmics i de baixa ocupació, afectant a 1 MILIÓ de viatgers, i declarant un imperceptible estalvi de 50 MILIONS.

L'AVE mou 25 MILIONS de viatgers a l'any, les Proximitats i la Mitja Distància 500 MILIONS de viatgers anuals. Si analitzem les inversions del govern del PP en el ferrocarril i les dades sobre la quantitat de viatgers que utilitzen l'AVE, veiem que els ciutadans de l'estat espanyol NO viatgen una vegada cada 2 anys en AVE, sinó que uns pocs viatgen molt en AVE i ho paguem entre tots/tes.

Per a justificar el regal de la infraestructura i dels trens pagats amb diners públics a empreses privades, es valen del discurs neoliberal errat que “el privat es gestiona millor” (com exemple Bankia) eliminant el servei públic per a qui més ho necessita.

La inversió de diners públics que fa el PP en el ferrocarril és inversament proporcional als viatgers que utilitzaran el tren de forma habitual i directament proporcional al viatger amb més mitjans per a viatjar. És a dir:

- Serveis que MÉS s'usen tenen desproporcionadament MENOR inversió de diners públics.

- Viatgers amb MÉS opcions, a més del ferrocarril, MAJOR inversió de diners públics.

Estan eliminant el tren que més utilitzem els ciutadans, reemplaçant-lo per un tren elitista que, a més, és pagat amb els diners de tots i totes.

CGT porta molts anys lluitant contra la destrucció del Servei Públic Ferroviari i defensem un ferrocarril públic, social, segur i sostenible, en contra de les decisions dels governs de privatitzar i fer negoci privat amb el que és de tots i totes.

PER UN TRANSPORT PÚBLIC i SOCIAL!

Sector Federal Ferroviari de la CGT
http://www.sff-cgt.org

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció