CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El forense que va fer l’autòpsia al policia per la mort del qual van condemnar Puig Antich no pot declarar

Divendres, 9 febrer, 2007

MADRID, 09/02/2007 20:01 (EUROPA PRESS)

El metge forense que el setembre del 1973 va fer l'autòpsia al subinspector Francisco Anguas, per la mort del qual va ser executat l'anarquista català Salvador Puig Antich, no està en condicions de declarar, segons conclou el informe mèdic forense realitzat al facultatiu, a què ha tingut accés Europa Press.

El doctor Rafael Espinosa, que va fer l'autòpsia al subinspector, té actualment 87 anys i no sap de què tracta el cas de Puig Antich. En l'examen va dir que no recordava "concretament cap dada de les autòpsies que ha practicat durant la seva carrera professional", i es va remetre als informes que hi feia.

El testimoni del doctor Espinosa havia estat sol·licitat per l'advocat de la família de Puig Antich que intenta que s'autoritzi la interposició d'un recurs de revisió. Amb la declaració del metge que va fer l'autòpsia s'intentava aclarir quantes bales presentava el cos, ja que els doctors Barjau i Latorre que el van veure quan van arribar a l'hospital afirmen que presentava més dels tres orificis de bala que reflectia l'acta de l'autòpsia.

Tot i això, a la vista de l'informe mèdic practicat al metge és poc probable que la Sala Cinquena decideixi citar-lo a declarar, ja que l'Institut de Medicina Legal de Granada també assenyala que, si bé la seva actitud és col·laboradora i es mostra atent i correcte, presenta un quadre de trastorn de la memòria, desorientació temporal espacial i bradipsiquia.[