CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El franquisme és culpable

Dimarts, 18 novembre, 2008

La Confederació General del Treball (CGT), davant de la difusió de la notícia "Garzón s'inhibeix en la causa que investiga el franquisme a favor dels jutjats territorials. El magistrat declara extingida la responsabilitat penal de Franco i altres 44 alts comandaments i evita que se li declari incompetent", que afecta greument al procediment obert a instàncies de diferents associacions de recuperació de la Memòria i d'aquest sindicat, i pendent d'analitzar en profunditat el contingut exacte de l'auto vol manifestar:

1. Més enllà de qualsevol auto, sentència o Tribunal, el franquisme és culpable de la tortura, empresonament, desaparició i assassinat de milers de persones. Així ho sentim a la CGT i així ho sent la majoria civil que ho manifestat reiteradament en les diferents ocasions en les quals ha tingut oportunitat.

2. Considerem injustes i impròpies totes les maniobres dilatòries per evitar l'esclariment de les circumstàncies de les desaparicions i mort de milers de persones. I molt ens temem que novament aquesta decisió judicial serveixi per incrementar la confusió entre la ciutadania sobre la reparació moral de les víctimes, convertint la justícia en una guerra interminable de competències entre els diferents jutjats i fiscalies.

3. Novament aquesta decisió ens serveix per deixar constància patent de les deficiències i limitacions de la Llei de Memòria Històrica aprovada pel Parlament.

La Confederació General del Treball exigeix una vegada més la nul·litat de totes les sentències franquistes i la condemna expressa de la dictadura militar que va cobrir de dol la nostra geografia al llarg de gairebé quatre dècades.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT