El frau del referèndum no atura la lluita per un canvi democràtic real al Marroc
Ha acabat la mascarada del referèndum. Una mascarada posada en marxa a corre-cuita perquè en quinze dies, amb debats histriònics i tots els recursos de l'estat per aconseguir el Si i tractar de tancar el procés de lluita obert.
Ha estat una mascarada de principi a fi. Des de l'escàndol de la supressió d'algun article (referits a la corrupció, assenyalant incompatibilitats dels càrrecs públics) elaborat per la comissió real en secret que no va aparèixer al BOE i que ha estat suprimit per la cara, fins a la falsificació dels resultats d'una manera descarada.
Quan la TV marroquina ha estat incapaç d'oferir imatges de cues a les escoles electorals, d'afluència massiva de votants, quan tothom els veia buits i en moltes ciutats es donaven taxes de participació inferiors al 50%, de sobte, per art de màgia, apareix una mitjana nacional de votants del 72'65%. Fins i tot s'equivoquen en les xifres. Els resultats d'aquest referèndum mostren la falsificació de les xifres. El Ministeri de l'Interior comunica que han votat Sí un 98'49% dels votants, No, un 1'51%, i vots nuls un 0,83%, el que dóna una xifra final de 100'83%.
Els quadres del Ministeri de l'Interior són experts en la falsificació però nuls en matemàtiques elementals.
També l'estat va ocultar que només s'havien inscrit com electors el 62% dels i les marroquines, ja que només s'han inscrit 13 milions, sobre un càlcul de 21 milions de marroquins majors de 18 anys. Fins i tot amb les dades oficials, només haurien votat la reforma constitucional el 44% (9.290.000 de 21 milions).
Continuen les manifestacions malgrat el referèndum
Ja el mateix dissabte dia 2 de juliol els habitants dels dos grans barris de barraques de Mohammedia (Bradaâ i Al Massira) es van manifestar per exigir els seus drets de ciutadania (allotjament decent, treball, protecció social, ensenyament gratuït i de qualitat ...). Els manifestants de Bradaâ es van dirigir cap a la seu de la prefectura fins a la més gran rotonda de la ciutat (venint de Rabat). Van mantenir una concentració fins a les 21h, convocant, juntament amb els joves del Moviment 20 de febrer, per les manifestacions de diumenge.
El diumenge dia 3 milers de manifestants, han sortit de nou al carrer en nombroses ciutats, a la crida del Moviment del 20 de febrer, sense que hi hagi hagut incidents llevat a El Jadida on els manifestants van ser atacats pels sicaris del règim, provocant 8 ferits.
A Casablanca, Rabat, Tànger, Marrakech ..., els militants del Moviment del 20 de febrer van indicar clarament que pensen prosseguir la seva mobilització, tot i l'aprovació de la nova constitució. Hi va haver manifestacions en unes 80 ciutats i pobles del Marroc, destacant els 200.000 manifestants de Tànger i els 50.000 de Rabat.
Per al Makzen, el veritable poder marroquí, si els seus privilegis i interessos queden intocables, li és igual la parauleria democràtica i fer votar a corre-cuita una constitució que només li interessa com a façana.
Mouatamid
Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT
>>> Per veure vídeos de les manifestacions, del frau electoral, de les coaccions per votar si, ..., aneu a:
<\/span>Etiquetes
Dins la mateixa secció
- Manifest 25N 2020
- Terrorisme contra la classe treballadora.
- Reclamem que es faci efectiu un pla integral de prevenció i atenció de les agressions a treballadores de la sanitat
- Davant la seva “imprevisió”, exigim prevenció! Prou morts a la mina.
- Recuperem la paraula SINDICAT. Comunicat 1r de maig de 2023.
- La CGT lidera un any més el conflicte sindical a Catalunya.