CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Govern català retallarà el 3% del sou anual dels funcionaris en la nòmina del juny

Divendres, 17 febrer, 2012

El Govern de Catalunya aplicarà aquest 2012 una reducció del 3% en els sous anuals dels treballadors públics, una retallada que s'aplicarà íntegrament en la nòmina de juny, que inclou la nòmina ordinària i la paga extra de l'estiu. Així ho han comunicat membres de l'executiu als representants dels sindicats de la funció pública que hi participen, en la primera reunió que han mantingut aquest divendres 17 de febrer per negociar la reducció dels salaris per aquest any. Aquesta rebaixa forma part del paquet de mesures que inclou entre d'altres, la reducció d'un 15% de sou i horari dels interins i modificacions de condicions laborals com l'eliminació del tiquet menjador i la reducció de dies d'assumptes personals.

Tampoc hi ha hagut acord aquesta vegada en la Mesa General de la Funció Pública, tal com va passar el desembre passat. Llavors, representants del Govern i dels sindicats no van arribar a un acord sobre les modificacions en les condicions laboral. Tot plegat, tant aquestes mesures com la reducció salarial que s'ha anunciat aquest divendres formen part d'un pla que inclou la llei d'acompanyament dels pressupostos per estalviar 625 milions d'euros.

La reducció del 3% que s'aplicarà a tots els treballadors de l'administració i del sector públic s'acumula a la retallada del 5% que va aplicar el govern espanyol liderat per José Luis Rodríguez Zapatero el 2010.

Font: Agències

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció