CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El govern del PP contra la població immigrant

Dijous, 30 agost, 2012

El govern del PP ha decidit deixar sense assistència sanitària a diversos milers de persones immigrants, en “situació administrativa irregular”, a partir del 31 d'agost, de tal manera que només rebran atenció en “cas d'urgència per malaltia greu o accident; assistència a l'embaràs, part i postpart, i en el cas de ser menors de 18 anys”.

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia que la decisió que ha pres el govern del PP deixarà als col·lectius més febles en una situació de total "desprotecció". Així mateix, per a CGT la decisió del Govern suposa un atemptat gravíssim contra els drets humans, sense tenir en compte que:

- S'exclou al sector de població més desprotegit de l'assistència sanitària, que CGT entén que és un dret humà bàsic i les conseqüències d'aquesta decisió produiran inseguretat sanitària a tota la població.

- La falta d'atenció sanitària en patologies cròniques en una primera instància, provocarà complicacions que requeriran la utilització de la via d'urgències hospitalàries (atès que és l'única possibilitat que els queda), incrementant la pressió assistencial. Es generarà un increment d'ingressos hospitalaris, que possiblement provoqui una major despesa final, en contra del que es diu pretendre.

- Podrà tenir efectes negatius sobre la salut de la població general, ja que senta les bases per a l'increment de les malalties transmissibles i la pèrdua del seu control (tuberculosi, VIH….). L'augment de malalties infeccioses, en general de tractament barat en una primera fase, ocasionarà probablement una major despesa a causa de les complicacions que finalment precisaran ingressos hospitalaris, que com tot el món coneix, són molt més cars que la prevenció o el tractament precoç.

Per tot l'anterior, CGT fa una crida a l'ètica de totes i tots els professionals de la sanitat pública, per a l'atenció completa a aquest grup de població, pertanyent en gran mesura als grups més desfavorits.

Al mateix temps, CGT saluda i dóna suport el dret a l'objecció de consciència per part dels professionals del Sistema Nacional de Salut a l'aplicació efectiva del Reial decret Llei 16 /2012, per immoral, injust i perillós en termes de salut pública.

Finalment, CGT crida a participar en les pròximes mobilitzacions convocades per una sanitat pública universal i a favor de reintegrar a la població immigrant un dret humà fonamental, el dret a la salut i a la vida.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció