CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Govern del PP deixa sense prestació d’atur per a majors de 55 anys als més grans de 61 anys

Dimarts, 28 maig, 2013

L'executiu del PP ha enviat unes instruccions, a través del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPEE), en les que ordena que a partir de dilluns la prestació d'atur per parats majors de 55 anys es deixi de cobrar quan el perceptor arribi als 61 anys. Es tracta de l'aplicació d'un decret del Govern que obliga als perceptors d'aquest subsidi jubilar-se així que puguin, pel que en les instruccions, l'SPEE informa que s'haurà de retirar la prestació “així que el treballador pugui accedir a la pensió contributiva de jubilació, en qualsevol de les seves modalitats”. I per aclarir dubtes afegeix que si no es pot determinar la seva primera edat de jubilació “es posarà com a data final del dret aquella en el que el treballador compleixi l'edat de 61 anys”, segons informacions publicades pel diari El Mundo.

El gran problema que aquesta mesura genera és que per poder jubilar-se anticipadament als 61 anys, un empleat ha d'haver cotitzat 33 anys, és a dir que ha d'haver treballat ininterrompudament des dels 28 anys. Molts dels assalariats de l'Estat espanyol no compleixen aquest requisit, pel que a efectes pràctics la decisió de l'executiu de Rajoy provocarà que molts treballadors quedin desemparats, sense subsidi d'atur per a majors de 55 ni jubilació anticipada .

A més a més, l'aplicació d'aquesta mesura significa que es pot perdre sobre la futura pensió de jubilació una quantitat que varia entre el 18% i el 22% en base a si és un acomiadament col·lectiu o per causes objectives, pel que amb aquestes mesures es castiga a les famílies de rendes més baixes i es deixen desprotegides a milers de persones que han perdut la feina al llarg de la crisi, just en l'última etapa de la seva vida professional i quan més difícil resulta trobar un lloc de treball, incrementant considerablement el risc de pobresa de milers de persones en reduir de manera important la quantia de la seva jubilació. El Govern del PP ja va endurir les condicions per accedir a la prestació d'atur per a majors de 55 anys.

Font: Agències