CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Govern obstinat a tapar l’estafa de la tarifa de l’aigua

Dimarts, 27 desembre, 2016

El dia 22 de desembre d'enguany, el departament de Territori i Sostenibilitat va emetre una nota de premsa on anunciava a bombo i plateret que evitava l'increment del 4,6% de la tarifa de l'aigua proposat per ATLL per al 2017 a canvi de renunciar a cobrar durant el 2017 una part del cànon que l'empresa paga per la concessió, 7 milions d'euros.

El Govern diu que gràcies a aquest intercanvi impedeix un increment del cost del rebut de l'aigua que paguem els ciutadans.

Un cop més el Govern demostra la seva submissió a l'empresa privada i ens vol enganyar de la pitjor manera, amb una mitja veritat. Possiblement no veurem incrementat el rebut de l'aigua però el fet de posposar aquest pagament implicarà que els ciutadans, com a contribuents que som, haguem de cobrir aquesta manca d'entrada de diners en el pressupost per a l'any 2017, per cert, encara en discussió.

No serà l'únic que pagarem. No hem d'oblidar quan parlem de 7 milions els interessos que aquests generen durant el període de la concessió (5,6 milions) per la qual cosa la quantitat real és sensiblement superior, fet que ens amaga el Govern en la seva mitja veritat.

Hem de recordar que la xifra de 7 milions és aproximadament la mateixa que està sent investigada per la fiscalia en relació amb el possible frau de factures entre la concessionària i l'Empresa Operadora ATLL propietat d'Acciona, per serveis que no es van fer.

Per si això no fos suficient cal dir que el Govern posposant aquests pagaments incompleix els plecs i el contracte de concessió en què són recollides les anualitats que la concessionària ha d'abonar. El tracte de privilegi envers l'empresa privada és escandalós.

En conclusió podem dir que un cop més el Govern no vetlla pels interessos de la ciutadania i actua com a subsidiari del capital privat amb interessos merament econòmics i sovint renyats amb les necessitats de les persones. Cal retornar a mans públiques i amb una bona administració un servei que mai no hauria d'haver estat privatitzat.

Secció Sindical de la CGT a ATLL, Concessionària de la Generalitat de Catalunya, SA
https://twitter.com/cgtatll