CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Govern Tripartit de Montilla es doblega davant Volkswagen

Dijous, 13 novembre, 2008

Malgrat tots els arguments mostrats als contrainformes de la Representació Social, que demostraven l'innecessari d'aquest expedient, el Govern Tripartit ha donat via lliure a la multinacional per ficar la mà a les arques públiques. Està clar que la tan cloquejada crisi que ha creat el capital, i ha difós massivament, està servint d'escut per robar els diners de tots i injectar-lo en els bancs i en multinacionals com Volkswagen. Mentre, hem de veure com la multinacional, no respecta els compromisos anteriors de plans industrials per a SEAT i a més, podrien produir models com el Còrdova a Llatinoamèrica possant-li la VW de Volkswagen.

El viscut novament en aquest ERO és impropi d'una empresa que s'autoproclama en la seva propaganda com a empresa model a seguir quant a eficiència i satisfacció laboral.

La denúncia de CGT, coincident amb els altres sindicats, en matèria de còmput de bossa d'hores ha estat fonamental perquè l'Administració impedeixi la paradoxa d'enviar persones a l'ERO tenint dies per divertir-se. Les dades d'aquesta condició que consta en la resolució de l'ERO han significat que187 companys/as seran desafectats totalment de l'ERO i 266 seran desafectats parcialment.

Tanmateix, si l'Administració hagués acceptat la compensació solidària de tota la bossa de hores, la desafectació podria haver estat molt superior. Les nostres dades apunten a què almenys 2500 dels 4595 afectats no haurien anat a l'atur. Ens endinsarem en l'estudi de l'aplicació d'aquest ERO per poder treure les conclusions per portar al recurs d'alçada que estableix la llei.

L'aplicació de l'ERO està generant situacions fora de mare: voluntaris/as que no han estat inclosos, treballadors inscrits en L1 que han estat afectat per la L2, curses a última hora amb cartes per a uns i no per a d'altres, treballadors que no estaven inclosos en l'ERO i que se'ls ordenava simplement que se n'anessin a casa sense saber com se'ls aplicaria aquells dies...

En aquest sentit, la postura de la CGT és clara: o se'ls dóna feina o permís retribuït. En tot cas, exigim que els canvis siguin per escrit, que les paraules se les emporta el vent.

Arran de la situació, dimarts passat es va reunir, separadament, la Comissió del Compte d'Hores i va acordar que el personal exclòs de l'ERO que no se li pugui donar activitat es quedi a la seva casa a compte de la seva Jornada Industrial o de la bossa d'hores. Davant d'això la CGT volem manifestar que:

[*> Ens sembla poc ètic portar a aquesta comissió un tema relacionat amb l'aplicació d'un ERO delque ens hem defensat tots conjuntament. Amb aquest acord els treballadors segueixen incrementant el seu deute. A alguns/es se'ls pot arribar a aplicar fins a 19 dies més de bossa el que significarà carregar-los més en negatiu i pujar la mitjana de la plantilla.

> La solució davant d'això passa pel que tots hem defensant aquest temps, assignar-los feina en una altra línia i donar-los formació: curs bàsic de salut laboral, del producte, coneixement de càrregues, nòmines ... Mentre hi hagi treballadors afectats per l'ERO no podem acceptar que es realitzi la formació fora de l'horari laboral.*]

Tampoc no entenem que es realitzin feines addicionals en cap de setmana i per evitar que es convoquin, mantenim la vaga en cap de setmana en el centre de Martorell. En el centre de Zona Franca, s'està valorant adoptar la mateixa postura si la direcció d'aquest centre segueix convocant a treballar els dissabtes i els diumenges per realitzar produccions que no es poden realitzar entre setmana per FALTA DE PERSONAL.

Els afectats en la primera tanda de l'ERO el novembre i desembre han marxat a casa sense conèixer el dia en què s'han de reincorporar al gener, ja que el calendari de 2009 s'ha d'acordar abans que finalitzi novembre. Mantenim la nostra proposada de què l'any que ve la fàbrica només ha d'estar oberta 214 dies, així se saturaran les produccions de dilluns a divendres, es necessitaran més treballadors i es reduiran els afectats per l'ERO. Això si és solidaritat.

TREBALLAR MENYS PER A TREBALLAR TOTHOM

Seccions Sindicals del Grup SEAT

Attached documents