CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El grup Telefónica, incomplint els seus acords, congela el salari als treballadors de Telefónica SAU (xarxa fixa)

Divendres, 27 març, 2009

Després de la consulta al govern sobre l'IPC previst per al 2009 – una cosa que mai abans es va fer ja que es donaven per bones les previsions del govern- el Grup Telefónica ha decidit congelar els salaris per a aquest any dels treballadors de Telefònica SAU, empresa encarregada de la telefonia fixa a Espanya que té en plantilla al voltant de 28.000 treballadors.

Incompleix així l'acord al que arribaren l'any passat l'empresa i sindicats, en els quals s'establia l'IPC previst (2% segons les previsions del govern) com referència per a la pujada salarial d'aquest any. L'excusa per a la no pujada és la crisi econòmica, una dosa paradoxal en una empresa que lidera el sector de les comunicacions, amb uns beneficis, l'any passat, de 7.000 milions d'euros, i un repartiment de dividends per acció de 1,5 euros i de 140 milions d'entre € els seus directius.

CGT, igual que altres forces sindicals, està estudiant emprendre accions legals si Telefònica no reconsidera la seva decisió. A més aquest sindicat, donat els moments de crisis que afrontem, li exigeix que assumeixi la seva responsabilitat amb la societat i generi llocs de treball de qualitat, en contra de la seva política de reducció de plantilla i subcontractació del treball.

Sindicat Federal de Telefónica CGT