CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El judici contra la companya Mònica de Terrassa que s’havia de reprendre el 22 de juliol, va ser ajornat fins el dia 10 de setembre

Divendres, 30 agost, 2013

Cartell noves mobilitzacions suport Mònica

EL JUDICI NO S'HA ACABAT! MÒNICA ABSOLUCIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

LA CAMPANYA CONTRA ELS ABUSOS POLICIALS I LA LLUITA PER L'ABSOLUCIÓ CONTINUA

El passat 4 de juliol es va celebrar a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici contra els agents 153 i 272 del GIE(Grup d'Intervenció Especial) de la policia municipal de Terrassa per, pressumptament, haver agredit i lesionat a Mònica, membre dels moviments socials de Terrassa. Alhora també se la jutjava a ella acusada, pressumptament d'haver agredit als dos agents.

El judici no es va acabar i havia de continuar el dilluns 22 de juliol a les 12h del migdia, però finalment va ser aplaçat fins el 10 de setembre. S'ha convocat concentració davant l'Audiència Provincial de Barcelona (Passeig Lluis Companys 14-16) a les 9.30h.

La campanya de suport i denuncia continua

La campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!” continua ben activa fins aconseguir els objectius marcats. Fins el moment s'han recollit unes 1500 firmes de suport individuals i una trentena d'adhesions d'entitats i organitzacions socials, associacions de veïns i veïnes, formacions polítiques, etc.

El passat 22 de juny es van manifestar unes 200 persones a Terrassa per exigir l'absolució de Mònica i la dissolució del GIE, el dijous 27 de juny es van concentrar pel mateix motiu 80 persones davant l'ajuntament de Terrassa mentre un membre de la CUP acompanyat de membres de SAT llegia un “prec i pregunta” al ple municipal.

Alhora s'han realitzat una vintena de xerrades al Barcelonès, Vallès Occidental i Bages. Finalment el dijous 4 de juliol es va celebrar el judici i la concentració de suport on hi van assistir unes 60 persones, i d'aquestes, unes 20 van entrar a l'Audiència Provincial per acompanyar a la Mònica durant el judici. També es va fer una roda premsa on es va informar que els mateixos agents jutjats han estat recentment imputats també per agredir i lesionar a 9 persones.

El judici es reprendrà el dilluns 22 de juliol a les 12h del migdia, per aquest motiu, hi ha convocades les següents mobilitzacions:

• Dijous 18 de juliol, a les 20h. Concentració davant ajuntament de Terrassa.
• Dilluns 22 de juliol, a les 11:30h. Concentració davant l'Audiència Provincial BCN.

Provocacions policials a l'entrada al judici

Abans de comentar el judici volem denunciar públicament el comportament del GIE i la policia municipal de Terrassa que van intentar provocar a les persones solidàries concentrades.

I és que minuts abans de les 10h, hora prevista per l'inici de judici, va aparèixer un grup d'unes 15 persones amb texans i samarretes negres, amb ulleres de sol, gorres de visera i alguns, a més, amb “bragues” per tapar-se la cara. Es van col·locar a l'entrada de la porta principal del Palau de Justícia, es van quadrar amb actitud desafiant i provocadora cap a la concentració i un d'ells es va posar a gravar amb una càmera. Llavors les persones concentrades van descobrir que aquests personatges eren policies locals de Terrassa fora de servei, que les samarretes negres duien les sigles del GIE i que havien vingut a acompanyar als policies 153 i
272 que anaven a ser jutjats per tortures.

Davant d'aquesta provocació les persones concentrades es van posar a denunciar amb crits la situació que s'estava donant i es van fer diverses fotos per deixar constància de l'actitud provocadora dels policies fora de servei.

Com ha denunciat la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!” des de bon principi, aquest cos de la Policia Municipal de Terrassa s'ha caracteritzat per la seva prepotència, actitud provocadora i macarrisme, i al judici van tornar a demostrar clarament el seu tarannà.

Aquesta actitud a part de perjudicar la imatge ja malmesa de la Policia Municipal, també serveix per demostrar que tot el que ha denunciat la campanya sobre el comportament del GIE és tan cert que ni ells mateixos se n'amaguen.

Breu crònica del judici

El judici va començar cap a les 11h i es va realitzar amb relativa normalitat, primer va declarar la Mònica i després els policies 153 i 272. A continuació van declarar els testimonis: 5 policies per part de la defensa del GIE i un testimoni presencial per part de la defensa de Mònica. També van declarar com a testimonis una metgessa i el metge forense dels jutjats.

Finalment quan els advocats i el fiscal havien de començar a exposar les seves conclusions finals, el jutge va suspendre el judici degut a que eren les 14:30h i va quedar aplaçat pel proper dilluns 22 de juliol a les 12h.

Excepte algunes rialles i i comentaris dels GIE acusats quan declarava la Mònica, per tal de posar-la nerviosa, i que no van aconseguir, el judici es va desenvolupar amb total normalitat.

La Mònica va declarar tranquil·la i de forma coherent, tot i que la fiscal va intentar marejar-la i fer que es contradigués no ho va aconseguir. En canvi, els policies en la seva declaració es van contradir diverses vegades i no van saber respondre a vàries preguntes.

Els testimonis de la policia, casualment, eren tots policies. Es van limitar a dir que ells no van intervenir perquè havien marxat i que no havien vist res. En canvi el testimoni de la defensa de Mònica va declarar que això era fals, ja que mentre ell escoltava com agredien a la Mònica i preguntava el motiu, la resta de policies estava amb ell identificant-lo, i uns altres impedint que sortís gent d'un bar alarmada pels crits de la Mònica.

Després va declarar una metgessa de la Mútua de Terrassa, on van atendre a la Mònica, que va declarar no haver vist cap agressió, ni sentit cap crit d'auxili, ni haver vist cap comportament agressiu o intimidatori cap a Mònica. Però també va reconèixer que Mònica va estar sola amb els policies diversos moments, que a urgències hi ha molt soroll i crits, i que els metges descansen a una zona apartada de les visites cosa que dificulta que escoltessin algun crit d'auxili. També va reconèixer que la exploració va ser superficial, ja que Mònica estava emmanillada i que diverses zones van quedar sense reconeixement mèdic.

Després va declarar el metge forense. Aquest testimoni va ser dels més importants ja que va demostrar que l'agent 153 va estar mentint durant el judici i tot el procés. I això es degut a que anteriorment havia declarat que en 26 anys de servei mai s'havia lesionat, i que la lesió al dit, una capsulitis, li havia provocat, suposadament, la Mònica. Doncs el metge forense va aportar un document mèdic que demostrava que aquesta lesió se l'havia feta en una detenció anterior, 10 dies abans, tal i com el propi policia 153 ho havia declarat ell mateix al metge que
el va atendre.

I en relació a la segona lesió, soferta pel policia 272 (i causada per Mònica, suposadament, durant la detenció), també va quedar en entredit ja que, com va reconèixer el metge forense tant podia ser una esgarrapada, com una reacció al·lèrgica que podia tenir prèviament. A més, durant la declaració de tots el policies van declarar que anaven vestits amb l'uniforme del GIE, que es un “mono” integral, fosc i de tipus militar, per tant, si anaven amb màniga llarga era impossible que ningú els esgarrapés els braços.

Després de la declaració de tots els testimonis, va ser el torn dels advocats i el fiscal per començar a exposar les seves conclusions finals. En aquest moment però, el jutge va suspendre la sessió, degut a que eren dos quarts de cuatre de la tarda, i va quedar aplaçada fins el dilluns 22 de juliol a les 12 del migdia.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma

https://www.facebook.com/notes/el-kasalet-terrassa/el-judici-no-sha-acabat-m%C3%B2nica-absoluci%C3%B3-gie-dissoluci%C3%B3/625755860788907

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció