CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El judici per les tortures a una noia de Terrassa es reprendrà el 22 de juliol

Dilluns, 8 juliol, 2013

TERRASSA RESPON / @TERRASSARESPON | 07/07/2013

El judici contra dos agents de la policia local de Terrassa pel cas repressiu contra l'activista de Terrassa, Mònica Bruixa, es va celebrar el dijous 4 de juliol a les 10h del matí, en una de les sales del Palau de Justícia de Barcelona. Els policies estan acusats d’un delicte de tortures i subsidiàriament d’un delicte contra la integritat moral i d’una falta de lesions, pel qual se’ls demanen 2 anys de presó, 12 anys d’inhabilitació i 4500 € de responsabilitat civil.

L’origen de l’acusació es troba en la detenció i posterior pallissa que va patir Mònica Bruixa —activista del moviment social de la ciutat— el 12 de maig de 2007 per part d'agents del Grup d’Intervenció Especial (GIE) de la Policia local de Terrassa. En el judici, que va durar gairebé cinc hores (de les 10h fins a les 14:40h) van declarar els policies acusats, la Mònica, els testimonis i el metge forense. El judici no es va acabar i es reprendrà el 22 de juliol, per quan està previst el tràmit de conclusions i informes de les parts.

Tant les advocades com el grup de suport a Mònica valoren positivament el judici. Segons Paula Arce, una de les advocades: “S’ha pogut demostrar que els agents acusats han mentit en reiterades ocasions” i segons Francesc Argemí, membre del grup de suport a Mònica, “la Mònica ha pogut fer una bona declaració, tot i les pressions rebudes”.

Els agents implicats en el cas de la Mònica amb número d’identificació 153 i 272 estan acusats també de maltractaments en un altre actuació polèmica del passat 12 de maig d’aquest any. Els fets es van produir al centre social Ateneu Candela i, arran d’allò, nou persones van presentar una denúncia per maltractaments i lesions degudament acreditades. Aquesta coincidència mostra, en paraules de Francesc Argemí, que els abusos “no són un fet aïllat i cal la dissolució del Grup d’Intervenció Especial (GIE)”.

Davant del Palau de la Justícia es van concentrar més de 50 persones en suport a la Mònica, la campanya #MonicaAbsolució ha pogut recollir més de mil quatre-centes signatures de persones i compta amb el suport d’una trentena d’entitats.

* Notícia publicada al web del setmanari Directa

http://www.directa.cat/noticia/judici-pel-cas-monica-terrassa-es-reprendra-22-juliol

>>> Més informació sobre el cas a http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9235

>>> Vídeo concentració a les portes dels jutjats: http://www.youtube.com/watch?v=SHh1m4r6guE&feature=player_embedded