CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El jutge, a petició de la CGT, ha cridat a declarar el 21 de març a la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus, per irregularitats en les subcontractacions d’Innova

Dimecres, 20 març, 2013

Teresa Gomis declararà al jutjat per les irregularitats en les subcontractacions d’Innova denunciades pel treballador Xavier Monforte

El proper dijous 21 de març la Segona Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Reus haurà de declarar sobre els favoritismes que va reconèixer en el lloguer de dos edificis -destinats actualment a un centre de menors- a Jacint Solana, que a la vegada realitzava tasques d’assessorament a INNOVA.

A petició del Serveis Jurídics de CGT -representants del treballador acomiadat per INNOVA, Xavier Monforte-, el Jutjat d’Instrucció 2 de Reus ha citat a declarar a Teresa Gomis, presidenta del Grup Salut d’Innova i regidora Coordinació i Organització de l'Ajuntament de Reus, el proper dijous 21 de desembre a les 9.30h.

Es dóna la circumstància de que Gomis, i després que Xavier Monforte fes pública la denúncia penal que havia interposat per presumptes irregularitats en les subcontractacions d’Innova, va declarar l’existència de possibles “favoritismes” en el lloguer per part de Sagesa dels dos edificis ocupats actualment pel CRAE (centre de menors) a Jacint Solana, que a la vegada realitzava tasques d’assessorament per a Innova. Fins i tot la mateixa va manifestar que l’empresa Atoms S.L. (propietat de Jacint Solana) deixaria de realitzar tasques d’assessorament per a INNOVA.

Gomis també va explicar que el treballador va ser acomiadat per la baixada en les obres de construcció de les escoles públiques de Reus, quan realment Xavier Monforte mai va fer aquestes tasques, sinó que es dedicava a fer feines de manteniment i no de construcció, com manté la Segona Tinent d’alcalde. Una contradicció que se suma a una altra ja que en un primer moment l’empresa el va acomiadar per raons disciplinàries (mai per una reducció de les feines a realitzar), tot i que posteriorment el Jutjat Social de Reus va reconèixer la improcedència de l’acomiadament.

Per a la defensa de Xavier Monforte, aquestes declaracions realitzades davant del mitjans de comunicació el passat 25 juny durant la celebració d’un consell d’administració d’INNOVA, a part de no respondre a la realitat sobre les circumstàncies del seu acomiadament, acrediten que la pròpia Gomis era coneixedora d’aquestes presumptes irregularitats i li demanarà explicacions de perquè aquests fets no s’havien investigat ni s’havia pres cap mesura concreta amb anterioritat.

Cal recordar que Xavier Monforte va ser contractat per l’Ajuntament de Reus fa més de 15 anys per realitzar tasques de manteniment en les escoles públiques de Reus, tot i que després va ser subrogat per INNOVA. No obstant, el seu cap directe en el hòlding era Jacint Solana, propietari juntament amb Xavier Ferré de l’empresa Atoms S.L., que feia les mateixes tasques d’assessorament en diversos equipaments públics i que a la seva vegada havien estat realitzades a través de l’empresa Construccions Solana, propietat també de Jacint Solana i el seu pare.

No obstant, Atoms S.L., que té la seu social a la Riera de Miró, utilitzava un espai de l’edifici consistorial. Afegir a més, que a causa de la seva feina a Innova Xavier Monforte va tenir coneixement de que a l’any 2010, la Fundació Sagessa va llogar dos habitatges al C/ Llagostera, propietat també de l'empresa constructora de Solana, per tant d’ubicar-hi un centre de menors, quan aquest estava realitzant tasques d’assessorament per a INNOVA. Aquests fets van portar al treballador a interposar una denúncia penal per presumptes irregularitats en les subcontractacions d’INNOVA i també davant la possible existència d’incompatibilitats de càrrecs públics amb ocupacions a l’empresa privada, denúncia que se suma als procediments ja existents en els Jutjats de Reus referents a presumptes il·legalitats en el funcionament del hòlding municipal.

>>> Per a més informació sobre el cas podeu anar a l'enllaç següent:

L’acomiadament d’un treballador d’Innova destapa un possible cas de tràfic d’influències, incompatibilitats i irregularitats en el holding municipal reusenc.
El treballador reclama la nul·litat del seu acomiadament, darrere del qual s’amaguen interessos privats.
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article7312

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Reus, 19 de març de 2013


El tema ha tingut una important repercussió en els mitjans informatius del Camp:

Teresa Gomis declararà en el cas ATOMS
http://pobleviu.cat/2013/03/20/teresa-gomis-declarara-en-el-cas-atoms/

El jutge cita a declarar la segona tinent d'alcalde de Reus per presumptes irregularitats en subcontractacions d'Innova
http://www.diaridetarragona.com/reus/075622/jutge/cita/declarar/segona/tinent/dalcalde/reus/per/presumptes/irregularitats/subcontractacions/dinnova

Gomis declararà per irregularitats en subcontractacions d'Innova
http://www.naciodigital.cat/delcamp/reusdiari/noticia/470/gomis/declarara/irregularitats/subcontractacions/innova

Teresa Gomis declararà com a testimoni per la denúncia contra Innova de Xavier Monforte
http://reusdigital.cat/noticies/teresa-gomis-declarara-com-testimoni-la-denuncia-contra-innova-de-xavier-monforte

El jutge cita a declarar la segona tinent d'alcalde de Reus per presumptes irregularitats en subcontractacions d'Innova
http://www.reusdirecte.cat/cat/notices/2013/03/el_jutge_cita_a_declarar_la_segona_tinent_d_alcalde_de_reus_per_presumptes_irregularitats_en_subcont_27475.php

També s'han fet del tema ressò el diari Més (titular principal de la portada i pàgina completa interior) i Canal Reus TV en el seu noticiari.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció