CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El jutge admet a tràmit la querella d’Ester Quintana contra els antiavalots dels Mossos

Dijous, 20 desembre, 2012

Quintana sosté que van ser els membres de la Brimo els qui li van disparar una bala que li va rebentar l’ull el passat 14 de novembre a Barcelona. El magistrat no imputa cap agent però insta a la policia que identifiqui els Mossos de les tres furgonetes que estaven a la zona de passeig de Gràcia amb Casp.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona ha admès dimarts a tràmit la querella interposada per Ester Quintana, la dona a qui van rebentar un ull durant la vaga general del 14-N, contra la Brigada Mòbil (Brimo), els antiavalots dels Mossos d’Esquadra. En el text interposat al jutjat, Quintana assegura que una bala disparada per un agent de la Brimo és la causant del seu ull rebentat, versió que sustenten també diversos testimonis i mitjans. Interior manté, però, que els Mossos no tenen res a veure amb la pèrdua de l’ull de l’Ester perquè no van disparar, segons la seva pròpia versió, a l’hora en que Quintana va ser ferida ni al lloc, el passeig de Gràcia cantonada amb carrer Casp. Diversos vídeos han modificat ja la versió del conseller Puig, i n’hi ha d'altres que encara no han estat explicats.

En la querella presentada per Quintana es demanava la imputació d’un escopeter i del cap de la unitat de la Brimo, mesura que ha estat rebutjada pel jutge per “prematura”, tot i que no descarta que això succeeixi en un futur. De moment, el magistrat ha determinat la necessitat d’identificar els membres de la Brimo que integraven les furgonetes Dragó 40, Dragó 403 i Dragó 424 i qui era l’escopeter de cada vehicle. De fet, a petició del mateix jutge, membres d’afers interns dels Mossos ja han estat interrogant durant les últimes setmanes els agents de la Brimo per conèixer quines unitats estaven a la zona aquell dia, i són ells qui han referit la presència d’aquestes tres unitats.

També ha sol·licitat el dictàmen pericial mèdic de les lesions, tot i tenir ja en el seu poder l’informe mèdic de la lesió de Quintana, i ha demanat a diverses cadenes de televisió, als establiments amb càmeres de seguretat i a una productora que li proporcionin totes les imatges que tinguin de la zona de passeig de Gràcia amb Casp entre les 20:00 i les 21:30 del 14 de novembre. A més a més, tindrà en consideració tant els vídeos com els diversos testimonis presencials aportats per l’equip legal de Quintana.

Font: El Triangle