CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El jutjat CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU Nº 16 va confirmar la multa de 12000€ imposada a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins

Dimarts, 24 febrer, 2009

El jutjat CONTENCIÓS-ADMINISTRATIU Nº 16 de Barcelona ha desestimat la demanda interposada pe l'Institut Municipal de Parcs i Jardins contra la resolució de data 23 d'abril de 2008 de la Conselleria de Treball de la Generalitat que va confirmar la multa de 12000€ imposada a través d'Inspecció de Treball a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins (IMPJ) de Barcelona per fer cas omís a un treballador que sol·licitava una adaptació del seu lloc de treball per motius de salut.

La resolució del jutjat del Contenciós- Administratiu no admet la interposició de recurs ordinari algun, per la qual cosa la sentència és ferma.

Els fets de la sanció imposada es remunten a l'any 2006, quan un treballador de Parcs i Jardins va presentar una denúncia a Inspecció de Treball després de mesos de sol·licitar l'adaptació del seu lloc de treball per motius de salut. i haver rebut de l'Institut com a única possibilitat el trasllat al servei de vigilància, amb variació d'horari i jornada.

Inspecció de Treball va requerir l'Institut el 22 de setembre del 2006 i amb un termini de 15 dies perquè complís la llei de prevenció de riscos laborals pel que fa a la protecció de treballadors especialment sensibles a determinats riscos, adoptant mesuris protectors i respectant totes els seves condicions laborals, incloses els de jornada i horari.

Després que l'Inspector comprovés l'1 de juliol del 2007 l'incompliment del requeriment, va practicar una acta d'infracció per 12.000 euros contra Parcs i Jardins. L'Institut va recórrer davant la Conselleria de Treball, que va confirmar la multa.

Posteriorment l'Institut va presentar recurs contra la resolució al jutjat donant així una mostra més de la política laboral de la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, Presidit per la Regidora de IC-Els Verds Imma Mayol, que està més preocupada per aconseguir que no es confirmin les Acta d'Infracció per incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, encara que això li representi a l'erari públic en despesa de jurídica molt més que la sanció imposada, que a corregir els errors comesos.

Secció Sindical de CGT a Parcs i Jardins