CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Jutjat núm. 17 reconeix la fixesa a un funcionari interí en abús de temporalitat de la Diputació de Barcelona

Dijous, 11 novembre, 2021

Us informem que en data 5 de novembre d’enguany el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona va dictar sentència en relació a la sol·licitud de fixesa realitzada a la Diputació de Barcelona per un funcionari interí en situació d’abús de temporalitat, afiliat del nostre sindicat, tot desestimant totes i cadascuna de les al·legacions presentades per l’administració i declarant que “es transforma la relació laboral abusiva per temporal (…) tot reconeixent com a situació jurídica individualitzada el dret del recurrent a romandre en el lloc de treball que actualment desenvolupa amb els mateixos drets i amb subjecció al mateix règim d’estabilitat i inamobilitat que regeix per als funcionaris de carrera comparables, sense adquirir la condició de funcionari de carrera” (els subratllats són nostres).

Es tracta de la primera sentència que reconeix el caràcter fix de la relació laboral a un temporal en frau de llei a la Diputació de Barcelona, i també la primera en seu contenciosa a Catalunya per a un funcionari interí, en aplicació de la jurisprudència del TJUE i seguint els criteris establerts per altres sentències similars en primera instància, notablement les sentències pioneres del JCA núm. 4 d’Alacant. També es tracta del primer procediment corresponent al grup d’interines assessorat per la CGT que han denunciat la seva situació d’abús de temporalitat a la Diba del qual obtenim sentència, la qual no podria ser més positiva pels interessos del company denunciant. Des de la nostra Secció Sindical ens congratulem per l’obtenció d’aquesta resolució judicial en primera instància, i volem agrair la bona feina feta pel despatx Salellas i associats, que és qui ens porta la jurídica en aquest tema.

Instem a la Diputació de Barcelona a assumir i reconèixer de forma immediata l’executivitat d’aquesta sentència i a renunciar a recórrer-la en segona instància. Creiem que ja és hora que la Diba posi una mica de racionalitat en aquest assumpte, enlloc d’embolicar-se i embolicar-nos en un laberint judicial, perquè estem convençudes que després d’aquesta primera sentència en vindran més. En qualsevol cas, volem deixar clar que tant la CGT com els companys i companyes que l’han denunciat per frau de llei estem disposades a arribar fins al final, fins a la instància que calgui.

Després de la jornada de vaga del 28 d’octubre al sector públic de Catalunya, i amb el projecte de llei derivat de l'”Icetazo” encara pendent de resoldre en seu parlamentària, considerem que aquesta sentència posa de manifest un cop més el que sempre hem estat dient: Que les administracions a l’Estat espanyol, el govern, i la judicatura tenen un problema ben gros pel fet de no voler reconèixer que la solució a l’abús de temporalitat massiu que han comès i han permès durant tants anys no es pot resoldre d’altra manera que mitjançant la submissió al principi de la primacia del dret europeu i en conformitat amb la jurisprudència comunitària, i que en cap cas es pot admetre, com diu clarament el TJUE, que fer passar al personal abusat per processos de torn lliure i resolució incerta sigui una opció vàlida per a sancionar l’abús comès.

 

Des de la CGT animem a tots els companys i companyes en situació d’abús de temporalitat a denunciar judicialment la seva situació i, sobretot, a continuar organitzant-nos i lluitant, per tots els mitjans, per a aconseguir l’estabilització per al conjunt del personal precari de la Diputació i de totes les administracions, per a tombar l’Icetazo i per a assolir la solució justa que el personal en frau de llei mereix.

Els lemes que ens van portar a la convocatòria de vaga del proppassat 28 d’octubre són avui més vigents que mai, i avui hi ha més motius que mai per a que tothom els faci seus i per a continuar de forma immediata la lluita plegades, fins a la victòria. Perquè tenim raó, ho hem sabut sempre, i entre tots i totes hem de fer que la raó sigui llei.

CONTRA L’ABÚS DE TEMPORALITAT

EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

CAP INTERINA AL CARRER!

Salut

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

 

Enllaç amb la sentència:

https://cgtdiba.wordpress.com/2021/11/09/el-jutjat-contencios-administratiu-num-17-de-barcelona-reconeix-la-fixesa-de-la-relacio-laboral-a-un-funcionari-interi-en-abus-de-temporalitat-de-la-diputacio-de-barcelona/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció