CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El llibre “Vivir en deudocracia” ens planteja la insubmissió al deute com a eina de lluita i resistència

Dimarts, 31 gener, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Vivir en deudocracia

Iban un portugués, un irlandés, un griego y un español...

Quién debe a quién

Editorial Icaria, 2011

Els països del Sud han viscut durant dècades asfixiats pel deute, el FMI i el Banc Mundial. Ara, en el Nord, el deute recau sobre Grècia, Irlanda i Portugal, i ja són països més empobrits i amb major desigualtat social del que eren abans dels “rescats”. A qui li toca ara? A Itàlia? A Espanya?

És necessari aclarir a què responen els ajustaments pressupostaris exigits pel FMI i la UE. Pot el país veure's abocat a un “rescat”? Què hi ha darrere del deute espanyol? Pot una auditoria del deute ajudar-nos a sortir de la crisi? I si no paguem?

Solament quan els pobles coneixen la veritat, poden reclamar els seus drets i oposar-se amb força a les mesures d'austeritat i a la càrrega insostenible del deute. Aquest llibre, i les alternatives que proposa, com l'auditoria del deute, ofereixen el coneixement necessari per a la resistència.

La campanya Qui deu a qui? és una xarxa d'organitzacions i moviments socials que des de 2005 lluita per l'abolició del deute il·legítim i el reconeixement del deute ecològic. Aquest llibre l'han elaborat de forma col·laborativa activistes de Qui deu a qui? i persones vinculades a altres organitzacions com Attac-Acordem, CADTM, EdPAC-Educació per a l'Acció Crítica, Grup de Polítiques de Salut del Centre d'Anàlisi i Programis Sanitaris, Grup d'Investigació en Desigualtats en Salut-UPF, Grup d'economia crítica Taifa, Justícia i Pau, Observatori del Deute en la Globalització, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i Revista Sobirania Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, en concret Gustavo Duch Guillot, Griselda Piñero, Olivier Chantry, Iolanda Fresnillo, Dani Gómez-Olivé, Eulàlia Reguant, Mónica Vargas, Platera, Gemma Tarafa, Josep Martí, Manuel Torres Mendoza, Ada Colau, Joan Benach, Carles Muntaner, Francisco Ferrer i Ariadna Isern.

>>> Us el podeu descarregar gratuïtament a:

www.icariaeditorial.com/pdf_libros/Vivir%20en%20deudocracia.pdf

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció