El llibre “Vivir en deudocracia” ens planteja la insubmissió al deute com a eina de lluita i resistència
Vivir en deudocracia
Iban un portugués, un irlandés, un griego y un español...
Quién debe a quién
Editorial Icaria, 2011
Els països del Sud han viscut durant dècades asfixiats pel deute, el FMI i el Banc Mundial. Ara, en el Nord, el deute recau sobre Grècia, Irlanda i Portugal, i ja són països més empobrits i amb major desigualtat social del que eren abans dels “rescats”. A qui li toca ara? A Itàlia? A Espanya?
És necessari aclarir a què responen els ajustaments pressupostaris exigits pel FMI i la UE. Pot el país veure's abocat a un “rescat”? Què hi ha darrere del deute espanyol? Pot una auditoria del deute ajudar-nos a sortir de la crisi? I si no paguem?
Solament quan els pobles coneixen la veritat, poden reclamar els seus drets i oposar-se amb força a les mesures d'austeritat i a la càrrega insostenible del deute. Aquest llibre, i les alternatives que proposa, com l'auditoria del deute, ofereixen el coneixement necessari per a la resistència.
La campanya Qui deu a qui? és una xarxa d'organitzacions i moviments socials que des de 2005 lluita per l'abolició del deute il·legítim i el reconeixement del deute ecològic. Aquest llibre l'han elaborat de forma col·laborativa activistes de Qui deu a qui? i persones vinculades a altres organitzacions com Attac-Acordem, CADTM, EdPAC-Educació per a l'Acció Crítica, Grup de Polítiques de Salut del Centre d'Anàlisi i Programis Sanitaris, Grup d'Investigació en Desigualtats en Salut-UPF, Grup d'economia crítica Taifa, Justícia i Pau, Observatori del Deute en la Globalització, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i Revista Sobirania Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, en concret Gustavo Duch Guillot, Griselda Piñero, Olivier Chantry, Iolanda Fresnillo, Dani Gómez-Olivé, Eulàlia Reguant, Mónica Vargas, Platera, Gemma Tarafa, Josep Martí, Manuel Torres Mendoza, Ada Colau, Joan Benach, Carles Muntaner, Francisco Ferrer i Ariadna Isern.
>>> Us el podeu descarregar gratuïtament a:
www.icariaeditorial.com/pdf_libros/Vivir%20en%20deudocracia.pdf
<\/span>Etiquetes
Dins la mateixa secció
- Manifest 25N 2020
- 9 de cada 10 vaguistes a Catalunya el 2021 van seguir una vaga convocada per la CGT
- 2021: novament any d’important creixement de la CGT de Catalunya
- Convocatòria de Roda de Premsa pel judici al David, ex-Secretari General de CGT Baix Llobregat
- Recuperació i autogestió de fàbriques tancades pel capital a Mèxic
- La CGT de Catalunya contra el model depredador de l’ampliació del Prat