CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El llibre “Vivir en deudocracia” ens planteja la insubmissió al deute com a eina de lluita i resistència

Dimarts, 31 gener, 2012

Vivir en deudocracia

Iban un portugués, un irlandés, un griego y un español...

Quién debe a quién

Editorial Icaria, 2011

Els països del Sud han viscut durant dècades asfixiats pel deute, el FMI i el Banc Mundial. Ara, en el Nord, el deute recau sobre Grècia, Irlanda i Portugal, i ja són països més empobrits i amb major desigualtat social del que eren abans dels “rescats”. A qui li toca ara? A Itàlia? A Espanya?

És necessari aclarir a què responen els ajustaments pressupostaris exigits pel FMI i la UE. Pot el país veure's abocat a un “rescat”? Què hi ha darrere del deute espanyol? Pot una auditoria del deute ajudar-nos a sortir de la crisi? I si no paguem?

Solament quan els pobles coneixen la veritat, poden reclamar els seus drets i oposar-se amb força a les mesures d'austeritat i a la càrrega insostenible del deute. Aquest llibre, i les alternatives que proposa, com l'auditoria del deute, ofereixen el coneixement necessari per a la resistència.

La campanya Qui deu a qui? és una xarxa d'organitzacions i moviments socials que des de 2005 lluita per l'abolició del deute il·legítim i el reconeixement del deute ecològic. Aquest llibre l'han elaborat de forma col·laborativa activistes de Qui deu a qui? i persones vinculades a altres organitzacions com Attac-Acordem, CADTM, EdPAC-Educació per a l'Acció Crítica, Grup de Polítiques de Salut del Centre d'Anàlisi i Programis Sanitaris, Grup d'Investigació en Desigualtats en Salut-UPF, Grup d'economia crítica Taifa, Justícia i Pau, Observatori del Deute en la Globalització, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i Revista Sobirania Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, en concret Gustavo Duch Guillot, Griselda Piñero, Olivier Chantry, Iolanda Fresnillo, Dani Gómez-Olivé, Eulàlia Reguant, Mónica Vargas, Platera, Gemma Tarafa, Josep Martí, Manuel Torres Mendoza, Ada Colau, Joan Benach, Carles Muntaner, Francisco Ferrer i Ariadna Isern.

>>> Us el podeu descarregar gratuïtament a:

www.icariaeditorial.com/pdf_libros/Vivir%20en%20deudocracia.pdf