CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Ministeri de Foment va concretant els plans per acabar amb el ferrocarril públic

Dimarts, 28 maig, 2013

Responsables del Ministeri de Foment van convocar el passat 23 de maig als Sindicats representats en els Comitès Generals de Renfe‐Operadora i Adif, amb l'assistència dels Presidents d'ambdues empreses, per a informar sobre els plans de privatització del Sector:

- Volen plantejar un ERO per a Renfe‐Operadora i per a Adif. Informen que aquest serà voluntari i universal, però no especifiquen les condicions del mateix, ni el nombre previst de treballadors als quals afectarà. Aquest acomiadament col·lectiu també serà d'aplicació al personal de Feve integrat en Adif i Renfe‐Operadora.

- Aplicació de les Obligacions de Servei Públic (OSP). Segueixen plantejant portar a terme les reduccions recollides en l'informe de Ineco. Encara queden per eliminar més circulacions durant el mes de juny per l'aplicació de OSP en trens Avant i en les línies d'ample mètric de l'extinta Feve.

- Continuen amb els plans de Segregació de les empreses públiques: Renfe‐Operadora en quatre societats mercantils i Adif en dues. L'única novetat que plantegen és que tenen major urgència en portar a terme la segregació a Adif per a, segons ells, complir amb els criteris del sistema europeu de comptes.

- La liberalització del transport de Viatgers es portarà a terme el 31 de juliol. Ara plantegen que no començaran solament pels trens turístics, sinó que van a incloure més trens, sense especificar ni concretar més la informació.

- En les Taules d'Ocupació, que emanen de la signatura dels Conveni Col·lectius, plantegen que s'abordi la negociació sobre els canvis en les condicions de treball que aquestes mesures tindran.

Encara que no avancen res, aquests plans repercutiran sobre el nivell d'ocupació i sobre el nivell de càrregues de treball. No estem d'acord amb el model que el Govern està aplicant per al ferrocarril i anem a continuar mobilitzant-nos per a canviar els plans del Ministeri de Foment, en defensa de TOTS ELS LLOCS DE TREBALL i del MODEL DE FERROCARRIL QUE DEFENSA CGT: INTEGRAT, PÚBLIC i SOCIAL, SEGUR i SOSTENIBLE.

PEL FUTUR DEL FERROCARRIL I CONTRA ELS PLANS DE PRIVATITZACIÓ DEL GOVERN, ÉS NECESSÀRIA LA MOBILITZACIÓ JA!!

Sector Federal Ferroviari de la CGT

http://www.sff-cgt.org