CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Ministeri de Treball contesta a CGT sobre els coeficients reductors per a la jubilació en els casos d’amiant

Dijous, 15 gener, 2015

El Ministeri de Treball i de Seguretat Social ha contestat a l’escrit interposat el passat 7 novembre de 2014 per CGT amb la petició de l’aplicació de coeficients reductors de l’edat de jubilació, per a les persones treballadores dedicades a activitats amb risc d’exposició a l’amiant. També dóna resposta al cas de les persones treballadores del sector de fondre ferro colat.

La contestació del Ministeri recull l’admissió de l’escrit presentat i dóna trasllat del mateix a la Secretaria d’Estat d’Ocupació, per tal que aquest centre directiu dugui a terme les actuacions que li corresponguin en ambdues sol·licituds.

També s’acredita la legitimitat, capacitat i representació tant de CGT-Confederal com de la Federació de Sindicats de la Indústria Metal·lúrgica de CGT (FESIM), donant per personats al primer en el procediment de petició de coeficients reductors de l’edat de jubiliación per a les persones trabajadors en activitats relacionades amb l’amiant i als dos a la sol·licitud de coeficients reductors en relació al sector de fosa de ferro colat.

CGT ha instat a la Secretaria d’Estat d’Ocupació a una reunió a causa de que la mateixa és competent per a l’adopció d’aquests coeficients. Igual que es va fer al seu dia amb la Subdirecció General de la Seguretat Social, CGT exposarà el problema de salut essencial i la violació d’aquest dret fonamental, el de la salut de milers i milers de treballadors i treballadores al llarg del temps.

El sindicat CGT exigirà a la Secretaria d’Ocupació, que les parts implicades, empresariat i les diferents administracions, assumeixin les responsabilitats derivades de no vetllar amb la diligència deguda per la salut i l’interès general de les persones treballadores.

GABINET DE PREMSA CONFEDERAL DE CGT