CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Ministeri de Treball inspecciona les oficines del Banc Sabadell en relació a la denúncia per prolongacions de jornada il·legals

Dijous, 3 juliol, 2014

El Ministeri de Treball dóna instruccions a les Inspeccions provincials perquè prossegueixin la seva labor inspectora, en relació a la denúncia per prolongacions de jornada il·legals presentada al Banc de Sabadell.

Les denúncies efectuades a Alacant, València, Múrcia, Barcelona i Balears, per les contínues prolongacions de jornada que es produïxen en el Banc de Sabadell, van ser centralitzades en la Direcció Especial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Madrid (motiu al·legat per la Direcció de l'empresa per a no complir el dictamen de la Inspecció d'Alacant) el passat mes de gener.

CGT s'ha entrevistat amb el Coordinador de Relacions Laborals del Ministeri de Treball qui ha traslladat que les denúncies, paralitzades en les Inspeccions provincials al centralitzar-se a Madrid, tornen a les inspeccions d'origen amb instruccions de que prossegueixin la seva labor inspectora. Ara l'empresa ja no té més excuses per a complir el requeriment de la Inspecció de Treball d'Alacant i fer-lo extensiu a la resta de províncies:

- Implantació d'un adequat i efectiu sistema de control i registre de les hores extraordinàries realitzades, indicant data de realització i forma de compensació.

- Abonament de les hores extres realitzades o compensació per temps equivalents de descans retribuïts.

- Resum mensual i informe trimestral al Comitè d'Empresa de les hores extra realitzades, especificant les seves causes.

- Adopció de les mesures oportunes per a garantir que les hores extraordinàries es realitzen de forma voluntària en tot cas.

- Implantació de mesures amb la finalitat de reduir progressivament les hores extraordinàries habituals.

La situació actual continua sent molt greu ja que les prolongacions de jornada il·legals s'han convertit en habituals davant l'escàs personal que té el banc, tant en la xarxa d'oficines com en els serveis centrals.

La nostra plantilla segueix suportant pressions i amenaces injustificables per a pal·liar amb el seu temps lliure aquesta situació, sent cada vegada mes nombroses les baixes laborals ocasionades per aquesta actuació.

Ens resulta totalment inacceptable que en la situació de crisi que vivim (amb prop de sis milions de persones en atur, amb contínues retallades en prestacions socials, amb les inquantificables ajudes públiques rebudes per la banca,…,) una empresa tan important com Banc Sabadell no doni solució amb fermesa i resolució a aquesta situació clarament il·legal, i que suposa defraudar cotitzacions a la Seguretat Social i impostos a la Hisenda pública.

2 juliol 2014.

CGT - Banc Sabadell

Més informació:

- WEB CGT BANC SABADELL

- FACEBOOK CGT BANC SABADELL

- TWITTER CGT BANC SABADELL

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció