CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Ministre Blanco provoca el caos en l’espai aeri espanyol

Dissabte, 4 desembre, 2010

Està en joc l'ocupació i el futur laboral de TOTS els treballadors d'Aena. No es tracta d'una reivindicació salarial, sinó d'una provocació del Ministre per a encobrir darrere del conflicte amb els controladors la venda d'Aena a empresa amigues i a preu d'amic.

El president del govern socialista ha agenollat a tot el poble davant els interessos i les pressions dels mercats, dels banquers, dels empresaris, i la seva última decisió de privatitzar Aena a través de Reial decret Llei, així com imposar per Decret Llei condicions laborals il·legals al col·lectiu de control en contra del dret a la negociació col·lectiva i del propi estatut de treballadors, ha provocat el tancament de l'espai aeri.

Entenem que, una vegada més, el sr. Blanco està intentant solapar l'expoli que suposa el regal a mans amigues privades dels aeroports espanyols donant la culpa a un col·lectiu amb el qual no ha volgut negociar, al que se li han imposat per decret unes jornades que, fet i fet, s'han demostrat insuficients per a cobrir les necessitats de cobertura real dels llocs de treball, doncs no podem obviar que, independentment de l'apagada d'avui 3 de desembre, el control aeri s'hagués paralitzat igualment al complir els controladors al desembre la jornada establerta en el Decret de Blanco.

La privatització d'Aena suposarà la subrogació dels empleats a una Societat Anònima, perdent la condició d'empleat públic i la garantia en l'ocupació. Es donarà entrada a criteris de benefici pur i dur empresarial, en contra dels actuals de seguretat, qualitat del servei i defensa del passatger. Això és el que està darrere de tot aquest procés, i no la defensa de reivindicacions salarials, les quals no existeixen.

Aena és una empresa pública amb més de 12.000 treballadors, entre els quals es troben els col·lectius de suport a passatgers i companyies, personal de manteniment, senyalitzadors, bombers, personal d'operacions i gestió aeroportuària, administratius, metges i ats aeroportuaris i titulats universitaris, entre altres, i que representen el 80% del personal d'Aena.

El màxim responsable d'aquesta crisi és el Ministre de Foment, qui ha decidit legislar a cop de decret, furtant el debat assossegat del Parlament, i sotmetent-se al dictat dels mercats de capitals i de les grans empreses que es volen repartir el pastís d'Aena, decisió que ni tan sols s'ha pres en l'àmbit d'aquest país.

Aena és una empresa pública, molt rendible i productiva, que no li costa un euro al ciutadà, i que resulta un bon objectiu per a les grans constructores, les quals han pressionat, i de debò, per a aconseguir una regulació adequada als seus interessos. La responsabilitat és del govern que ataca de nou per a robar al poble una altra empresa pública i donar-la a les empreses del seu entorn a veritable preu d'amic.

CGT-Aena condemna que hàgim arribat a aquesta situació, i se solidaritza profundament amb els ciutadans d'aquest país que estan sofrint en les seves pròpies carns la incompetència d'aquest govern.

Animem a tots els afectats a materialitzar reclamacions en els formats oficials d'Aena. Així mateix, davant un possible linxament mediàtic del col·lectiu de treballadors de control, volem deixar clar que el responsable de la situació és el govern, que ha provocat al col·lectiu de controladors imposant mitjançant Decret condicions laborals absolutament irresponsables, amb la finalitat d'encobrir mitjançant l'assetjament i enderrocament dels controladors la seva pròpia ineficiència en els còmputs de jornada, així com la privatització d'Aena i el conflicte laboral que s'acosta per la subrogació dels empleats públics d'Aena a empreses privades.

Finalment, apel·lem al seny, perquè des del Ministeri s'obri un diàleg social sobre aquest sector fonamental, i que deixin de solapar-se problemes estructurals a través de buscar caps de turc.

Secció Sindical Estatal CGT-Aena