CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El ministre de treball i inmigració espanyol aconsella fer-se un pla de pensions privat

Dijous, 11 març, 2010

Corbacho aconsella tenir un pla privat de pensions que completi el públic

Celestino Corbacho, ens aconsella que tinguem un pla de pensions privat que completi el sistema públic de pensions quan som més de 4 milions de desocupats i no arriba el salari ni per a viure.

El Ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha aconsellat aquest dimarts 9 de març als treballadors que tinguin un pla de pensions que completi el sistema públic. No ho fa, a més, perquè el sistema públic de pensions vagi a tenir problemes i no es puguin cobrar en un futur pròxim, sinó únicament per a compensar la pèrdua d'ingressos que es produeïx al jubilar-se. No obstant això, Corbacho ha assegurat que cap pla privat de pensions pot substituir "mai" a un públic.

Corbacho, qui va reconèixer que fa molts anys que té un pla de pensions, va dir que sobre el tema del futur de les pensions s'ha contaminat molt el debat i va assegurar que les pensions del sistema públic estan garantides fins al 2025, "sense fer absolutament cap modificació".

Tot això ens porta irremediablement a pensar que estan abonant el terreny per a una dramàtica reducció de la quantia de les pensions, sota qualsevol excusa que no trigaran molt a treure a la palestra. Primer es crea l'ambient, es va condicionant a l'opinió pública, i després vindran les mesures concretes, una vegada s'hagi aconseguit conscienciar prou a la població. És la mateixa història de sempre, amb els mateixos actors de sempre, i el mateix procediment de sempre.

Només ens queda estar esperançats que la resposta de la classe treballadora no sigui la que ells esperen i que aspiren a convertir subtilment en la "resposta de sempre". És a dir, l'abandó, la submissió i el "tansemenfotisme".

El titular de Treball ha insistit que a partir d'aquesta data hi haurà 4 milions de pensionistes més i ha afegit que anem cap a un sistema en el qual la gent s'incorporarà més tard al món laboral. Per tant, segons ha dit, és impossible jubilar-se abans, donar més pensions i seguir cobrant el mateix, pel que cal debatre sobre les mesures a prendre.

Sobre la reforma laboral, Corbacho ha explicat que les negociacions van "raonablement bé" i ha expressat el seu desig que s'arribi a un acord entre el Govern, la patronal i els sindicats. Per al ministre, seria una acte d'irresponsabilitat no assolir un acord sobre la reforma laboral quan els vuit punts inicials proposats pel govern van ser ben valorats per patronal i sindicats.

>>> Article extret de Kaosenlared

http://www.kaosenlared.net/noticia/ministro-trabajo-espanol-celestino-corbacho-aconseja-hacerse-plan-pens