CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El moment ha arribat: Llibertat per Abdullah Öcalan!

Dimecres, 2 desembre, 2020

La lluita al Kurdistan ha donat noves esperances als moviments socials de tot el món. El moviment kurd basat en la democràcia radical, l'alliberament de la dona i la consciència ecològica, han demostrat que hi ha una altra forma d'organització dels pobles al marge dels Estats Nació i la dictadura del Capital. Prova d'això és la Revolució de la regió kurda de Rojava en 2012. La revolució de les dones i la autoadministración de la societat, s'ha convertit ara en una alternativa real per a moviments revolucionaris i d'emancipació social a nivell internacional. Aquest moviment kurd és conegut com a confederalisme democràtic, del qual és impulsor Abdullah Öcalan, líder del moviment kurd.

Abdullah Öcalan, està empresonat des del 15 de febrer de 1999, després d'una complexa maniobra internacional per a capturar-ho. Des de llavors sofreix les greus conseqüències d'un ferri règim d'aïllament a l'illa-presó turca de Imrali, davant la passivitat internacional.

L'Estat turc està sotmetent a Abdullah Öcalan a un règim d'aïllament que vulnera els drets humans més elementals. Cada visita dels seus advocats o familiars només és possible gràcies a llargues lluites socials. Però des del 7 d'agost de 2019, aquest contacte ha estat novament suprimit pel govern turc. La fiscalia ni tan sols respon a les sol·licituds setmanals de visites. Així, tota possibilitat de negociació per a una solució pacífica dels conflictes al Kurdistan i el Mitjà Orient és suprimida. A través de Imrali, l'Estat turc no sols s'esforça per aïllar a Öcalan com a persona, sinó també, i més encara, per atacar, aïllar i suprimir els assoliments democràtics que han sorgit de les seves idees.

Abdullah Öcalan és el símbol més important de la lluita contra la repressió de la llibertat i la democràcia a Turquia i un dels més importants en tot Orient Mitjà. La seva ferma postura per la coexistència pacífica i els seus incessants esforços per la resolució del conflicte entre els kurds i l'Estat turc s'han demostrat efectius. Això fa que la seva llibertat sigui cada vegada més important per a totes les persones amants de la pau.

Des de CGT ens sumem a la campanya internacional per a exigir la llibertat d'Abdullah Öcalan, sota el lema "Acabem amb l'aïllament, el feixisme i l'ocupació! - Ha arribat el moment de la llibertat!"

És per això que fem una crida a participar en la convocatòria del Comitè de Suport a Kurdistan a Madrid, juntament amb totes les organitzacions que ho formem, per a la concentració dissabte que ve 12 de desembre a les 12.00 hores davant la seu de la Unió Europea a Madrid (Passeig de la Castellana 46), en el marc de les diverses accions que es duran a terme en el Dia d'Acció Global per l'Alliberament d'Abdullah Öcalan amb l'objectiu d'exigir el seu immediat alliberament.

El moment ha arribat: Llibertat per a Abdullah Öcalan!                                                                                                                                     Secretaria de relacions internacionals de CGT

02 12 2020 Libertad Ocalan.pdf