CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El món sindical mostra el seu suport al Karim a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Dimecres, 25 novembre, 2009

Lliurades a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú les adhesions solidàries amb en Karim des del món sindical

El dilluns 23 de novembre, dos representants del món sindical en nom de la plataforma "Que la crisi la paguin els rics", han lliurat a l'Ajuntament de la ciutat un llistat d'adhesions al manifest de suport al Karim.

Els representants sindicals han criticat la posició de l'equip de govern municipal que va rebutjar una moció de solidaritat amb en Karim el passat 1 de juny.

Un eventual empresonament del militant independentista vilanoví suposaria la mobilització de les entitats que treballen en aquesta plataforma i que agrupa des de sindicats fins a organitzacions polítiques, associatives de bases i de barri molt diverses.

En el llistat d'adhesions hi consten les dels sindicats CGT, Intersindical-CSC, Co.bas, IAC, COS, CNT, FTC, FEMEC-CGT i SUC. A més de les seccions sindicals de CGT de Transports Metropolitans de Barcelona, de Parcs i Jardins i del Grup Gas Natural, o el grup de treballadors organtizats de l'asseguradora Zurich. Acompanyant el món sindical, un seguit d'entitats socials de base s'han afegit al lliurament de signatures com són la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, l'Associació de Papers i Drets per a Tothom, l'Assemblea per l'Habitatge Digne de l'Hospitalet de Llobregat, l'Assemblea de Barri de Sants, la Comissió Sants en Crisi i el Col·lectiu enFoc. Aquestes mostres de suport han estat recollides en pocs dies i representen el compromís de la citada plataforma cap al cas d'en Karim.

El món sindical ha respost a favor d'en Karim ja que hi veuen un clar capítol de repressió que pretenia, amb la seva detenció ara ja fa un any, fixar un avís per al seguit de mobilitzacions que s'han succeït entorn de la crisi, els acomiadaments i els expedients de regulació d'ocupació.

Per la seva part, la Coordinadora Antirepressiva del Garraf (col·lectiu local) i Alerta Solidària (entitat amb presència arreu dels Països Catalans), han agraït aquesta mostra de suport i han expressat el seu desig per un canvi urgent en l'actitud de l'alcaldia respecte al cas.

En Karim, veí de Vilanova i la Geltrú, conegut membre de la independentista Assemblea de Joves, va ser detingut després d'una manifestació convocada per la plataforma "Que la crisi la paguin els rics". Acusat d'haver agredit un mosso d'esquadra, està pendent de l'execució de la sentència. En Karim es nega a assumir una sanció econòmica alternativa ja que assegura que no està disposat a assumir un delicte que no va cometre i que en tot cas, pel perjudici que suposa que es pugui empresonar algú per no pagar una sanció econòmica, el reafirma en la injustícia del cas i en la seva determinació insubmisa i desobedient. Cal recordar que aquesta actitud coherent pot comportar al jove vilanoví un empresonament de fins a 50 dies.

Més informació: www.alertasolidaria.org


Manifest

ATUREM L'EMPRESONAMENT DEL KARIM DE VILANOVA

Culpables com en Karim, també ho diem clar: capitalisme és crisi!

Els treballadors i treballadores de Vilanova i la Geltrú, d'arreu dels Països Catalans i d'aquest nou món globalitzat patim directament i més que ningú les conseqüències de l'actual fase econòmica. Conseqüències
sobre l'accés al treball, a l'habitatge i a prestacions socials cada dia més precàries i en continuats processos més o menys encoberts de privatització.

Quan les primeres mobilitzacions de treballadors i de treballadores prenien els nostres carrers al crit “que la crisi la paguin els rics”, els diferents governs prenien mesures per desactivar l'auge de les protestes i l'organització ciutadana al marge de les estructures sindicals pactistes habituals. Al silenci mediàtic s'hi va sumar la directriu de reprimir aquestes mobilitzacions.

Només en aquest context podem entendre la càrrega dels Mossos d'Esquadra contra l'acció simbòlica i pacífica d'abocament de fems davant del Banc d'Espanya, a Barcelona, el dia 15 de novembre del 2008. Només en aquest context podem entendre la posterior detenció del company Karim. I només en aquest context podem entendre el perquè tres mossos i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona van testificar corporativament contra en Karim assegurant que havia colpejat amb una triple patada voladora a un policia, tot en un judici on es van mostrar unes imatges en les que no s'hi veia res del que descrivien.

Ara el Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona, recorrent a la figura de la pena-multa, ha imposat una condemna de presó contra en Karim, eludible amb el pagament d'una multa de 400 €. En el cas de no pagar aquesta multa, en Karim serà empresonat durant 50 dies.

Es castiga de nou la pobresa amb mesures com aquestes que permeten als qui tenen més diners eludir la presó sense dificultats. En el cas del Karim, el cinisme de la sentència és major perquè va ser precisament la
denúncia de la discriminació econòmica contra les classes populars el que el va empènyer a manifestar-se. És per això, que en un acte de coherència, i com a denúncia del caràcter classista d'aquestes mesures punitives (penes-multa), en Karim ha decidit no pagar la multa i per tant, l'Estat l'hauria d'empresonar durant 50 dies.

És per això que, NOSALTRES, col·lectius i persones sotasignants, tot demanant-vos la vostra implicació i col·laboració en la campanya solidària engegada des de Vilanova i la Geltrú,

1. Proclamem la nostra solidaritat amb en Karim Akbih Verdaguer, veí de Vilanova i la Geltrú, militant independentista i sota amenaça de complir 50 dies de presó per haver-se plantat al xantatge de la crisi econòmica i al xantatge d'una multa de 400 €.

2. Denunciem la injusta situació d'amenaça de presó que ha de suportar el Karim, i lamentem que l'Estat vulgui empresonar algú que com ell comet el delicte de no romandre passiu davant les problemàtiques socials que pateix el nostre poble.

3. Remarquem el nostre convenciment que tot plegat és fruit d'un context polític pel qual, les autoritats del país esmercen esforços per silenciar, criminalitzar i si cal, reprimir, aquelles expressions populars que denuncien les conseqüències de l'actual fase econòmica sobre la classe treballadora catalana.

4. Finalment, EXIGIM LA NO EXECUCIÓ DE LA SENTÈNCIA, ja que som majoria els qui, com en Karim, som culpables de l'únic delicte que aquí es pretén castigar: treballar perquè no siguem els de sempre els qui continuem pagant els plats trencats del sistema capitalista.

Aquest manifest, amb les adhesions, serà remès al JP núm. 15 de Barcelona i lliurat a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Per adhesions: alertasolidaria@alertasolidaria.org

Attached documents