CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El món sofreix la xifra d’aturats més alta de la història

Dilluns, 6 setembre, 2010

Un informe conjunt del FMI i l'OIT, assegura que la xifra mundial d'aturats és la més alta de la història, amb 210 milions d'aturats, 30 milions més que el 2007, abans que entrés en escena la crisi econòmica.

D'aquest augment de l'atur|aturada entre 2007 i 2010, tres quartes parts corresponen a les economies avançades, i entre elles, Espanya i els Estats Units sumen dos terços del total.

Mentre que en aquest país nord-americà hi ha ara 7,5 milions més d'aturats que fa tres anys, Espanya compta amb 2,7 milions més, una xifra molt superior a la d'altres economies que també destaquen per la seva destrucció d'ocupació, com el Regne Unit (0,9 milions) o Japó (0,8).

L'OIT va destacar que un 80% dels 210 milions d'aturats al món no té accés a protecció social, i que un 40% d'ells "encara no guanyava el 2008 un salari suficient per poder superar, junt amb les seves famílies, el llindar de pobresa de 2 dòlars dels EUA diaris".

"Encara que ara veiem indicis d'una fràgil recuperació, per a milions de persones i empreses a tot el món la crisi dista d'haver arribat al seu final", va dir en un comunicat el Director General de l'OIT, Juan Somavia.

Com a única manera de sortir de la crisi, Somavia va assenyalar "l'establiment d'una estratègia de creixement centrada en l'ocupació|ús".

En concret, l'OIT calcula que en els pròxims anys es necessitaran més de 440 milions de noves ocupacions|usos per absorbir qui s'incorporin al mercat de treball, " i encara més per revertir la desocupació causada per la crisi", segons el comunicat.

>>>> Article extret de Kaosenlared.