CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El nombre de municipis catalans que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46

Dimarts, 17 agost, 2010

Cinc capitals de comarca i 41 poblacions entre les "moralment fora de la Constitució espanyola". La comarca d'Osona encapçala amb 11 el nombres de municipis que han aprovat la moció.

El proper 5 de setembre, el monestir de Sant Pere de Rodes aplegarà una reunió amb els representants dels ajuntaments que s'han declarat “moralment exclosos” de la Constitució arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. La trobada convocada per l'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, té com a objectiu fer pinya per coordinar alguna altra “actuació unitària” a favor de la nació catalana.

Aquests moviments unitaris, però, es faran després de les eleccions catalanes per evitar que hi hagi interferències i malentesos en el procés electoral. El mes passat l'Ajuntament del Port de la Selva va ser el primer del Principat que es va declarar “moralment exclòs” de la Constitució arran de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Aquesta moció es va anar estenent per altres municipis i actualment ja n'hi ha una quaranta-sis que han seguit el mateix exemple.

Llistat de municipis que s'han declarat "moralment fora de la constitució espanyola":

Pla de Santa Maria (Alt Camp),
Castelló d'Empúries, Lladó, Port de la Selva i Vilamaniscle (Alt Empordà),
Capellades (Anoia),
Sant Quintí de Mediona, Subirats i Vilafranca del Penedès (Alt Penedès),
Avinyó, Calders, Sallent i Santpedor (Bages) Palafrugell (Baix Empordà),
Begues i Molins de Rei (Baix Llobregat),
Tarrés, Albí (Garrigues),
Llambilles, Sant Gregori, Vilablareix (Gironès),
Arenys de Munt, Argentona (Maresme),
El Brull, Calldetenes, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Vic, Viladrau Roda de Ter, Taradell, Torelló (Osona), Mollerussa (Pla d'Urgell), Cornellà de Terri (Pla de l'Estany), Ripoll i Pardines (Ripollès),
Amer, Anglès i Vidreres (Selva),
Vacarisses i Castellar del Vallès (Vallès Occidental),
La Garriga, Lliçà de Munt i Tagamanent (Vallès Oriental)