CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga

Dimecres, 28 novembre, 2018

img-20181128-wa0010-2.jpg

El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga per reclamar una millora de les seves condicions laborals

El Personal Docent i Investigador i el Personal d'Administració i Serveis de les universitats catalanes aniran aquesta setmana a la vaga per reclamar millores en les seves condicions laborals. Així ho han explicat en una roda de premsa conjunta, que ha tingut lloc avui a Barcelona i en la qual s'hi han sumat membres de diversos centres, com la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Barcelona, la Universitat de Lleida i la Universitat de Girona. La protesta tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre.

Amb aquesta acció, el PDI reivindica una millora substancial de les seves condicions laborals i la regularització del PAS i del personal associat, que ara està cobrint bona part de la docència universitària amb sous precaris i un excés de feina. També es demana la derogació de l’enduriment dels requisits per poder tenir una feina estable dins de la universitat. La vaga també exigeix la gratuïtat de la matrícula doctoral i l’eliminació de totes les formes d’ingerència política en l’autonomia de les universitats públiques (com ara el Pla Serra Hunter).

Tant el PAS com el PDI considera, a més a més, que les universitats públiques es troben immerses en un procés de desmantellament sense precedents que les impossibilita complir amb la seva funció social de foment de la igualtat d’oportunitats, ser motor de desenvolupament i crear coneixement valuós per a la societat.

Per tot això, el personal PDI ha decidit unir-se al moviment estudiantil en la convocatòria de vaga. Més enllà de les problemàtiques particulars que afecten el seu col·lectiu particular, tots els col·lectius que treballen i estudien a les universitats catalanes pateixen un mateix problema: una universitat infrafinançada, una clara aposta per la privatització dels serveis lligats a l’educació superior, una universitat cada cop més elitista, amb menys autonomia, posada al servei dels interessos del capital, amb greus mancances de democràcia interna, que no dubta a explotar i precaritzar les seves treballadores.

Les convocatòries són:

VAGA PELS DIES 28 i 29 PER TOT EL PDI LABORAL DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES CATALANES.

La convocatòria de vaga l’ha dut a terme la CGT i la COS per totes les universitats catalanes. En el cas de la UB, el comitè d’empresa del PDI laboral UB li dóna suport.

Les convocatòries de concentració i manifestació durant aquests dies són:

28 de novembre a les 10.00 concentració de PDI de totes les universitats catalanes davant de l’Agència de Qualitat Universitària (C/dels Vergós 36-42, Barcelona)

28 de novembre a les 12.00 roda de premsa de PDI de totes les universitats catalanes davant de la Direcció General d’Universitats (Via Laietana, 2)

29 de novembre a les 12.00 Manifestació a Barcelona. Inici a la plaça Universitat, junt amb els estudiants i el sector d’ensenyament.

29 de novembre a les 12.00 Manifestació a Girona a la Plaça Sant Domènec (davant el rectorat de la UdG)

29 de novembre a les 12.00 Manifestació a Lleida a la Plaça Víctor Siurana (davant el rectorat de la UdL)

img-20181128-wa0010-2.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció