CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El personal de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona realitzarà una tancada setmanal contra les retallades

Dimecres, 25 maig, 2011

L'assemblea de treballadors i treballadores de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona ha acordat realitzar una tancada setmanal al 'hall' del centre, que començarà cada dimarts a les deu del matí i finalitzarà el dimecres al migdia, amb la concentració que venen realitzant des de fa dos mesos. La Junta de Personal ha informat, a més, que els ciutadans indignats que des del passat dimecres acampen a la plaça de la Font donen suport a les protestes que es realitzen a l'Hospital.

Els representants dels treballadors han alertat que un cop passades les eleccions municipals les retallades augmentaran i se sumaran a les que ja s'han començat a aplicar al centre. Per aquesta raó, han destacat la importància de participar massivament en la tancada de cada setmana com a mitjà de pressió. La primera d'elles va començar ahir i ha finalitzat aquest migdia. "A l'Hospital hi ha més de 1.500 empleats i aquesta nit només 25 s'han sumat la tancada", ha manifestat una de les membres de la Junta de Personal, Soledad Artacho, que ha fet una crida a la participació.

De la seva banda, el delegat sindical de la CGT a Joan XXIII, Agustí Aragonès, ha manifestat que la direcció de l'Hospital considera que la tancada "dóna mala imatge". Per Aragonès el que provoca una mala imatge són "les llistes d'espera o la planta i mitja i els diversos quiròfans que s'han tancat". D'altra banda, la Junta de Personal també ha informat que els treballadors de Joan XXIII participaran en la manifestació que els ciutadans indignats han convocat el proper 19 de juny a la ciutat de Tarragona.

Després de l'assemblea d'aquest dimecres, uns 150 treballadors han tornat a tallar una setmana més el carrer Doctor Mallafré i han iniciat una marxa fins a la rotonda de la carretera N-240 per mostrar el seu rebuig a les retallades. En aquesta ocasió, una vintena de ciutadans indignants també han participat en la concentració.

>>> Notícia extreta de delCamp.cat: www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=17047


El Joan XXIII mantindrà les tancades

L'assemblea, que rep el suport de l'Acampada TGN, acorda fer tancades setmanals a l'hospital

La junta de personal de l'hospital Joan XXIII es tornarà a tancar a l'entrada del centre la setmana vinent, en una acció idèntica a la que s'ha fet aquests dies, convocada dimarts (10 h) i fins a l'assemblea de dimecres (14 h). L'assemblea ho va acordar d'aquesta manera en la reunió que van mantenir ahir, com cada dimecres, a l'accés al centre, a la qual es va unir i va donar suport un grup de membres de l'Acampada TGN.

La tancada forma part de les mesures d'enduriment de les protestes en contra de les retallades pressupostàries que ha anunciat el govern i que, com van recordar els responsables sindicals de la junta, “sabem que s'enduriran passades les eleccions municipals”.

La conseqüència immediata, segons que alerten els sindicats, és la no-renovació de 136 contractes que afecten facultatius, infermeres, llevadores, tècnics, dietistes, logopedes, zeladors i auxiliars d'hoteleria. És per aquesta immediatesa i per la repercussió que tindrà en l'assistència sanitària que la CGT, sindicat majoritari a la junta de personal, va demanar més i major suport a l'acció de la tancada: “És l'única manera de fer pressió”, feia veure Agustí Aragonès, que va demanar a l'assemblea i, en un especial to crític, als representants de la resta dels sindicats amb representació a la junta que s'hi afegeixin.

Mala imatge

Una trentena de persones han passat la nit a l'entrada de l'hospital, un número que des de la CGT es considera insuficient: “Els fa molt mal –a la direcció– que ens tanquem”, va exposar Aragonès, que tot seguit va comentar que la direcció els havia demanat que no ho fessin per un motiu de mala imatge. “El que fa mala imatge –va cridar per la megafonia– són les llistes d'espera i que es tanquin sales d'operacions”, una reflexió que va arrencar els aplaudiments dels concentrats. L'assemblea es va acabar amb l'ocupació del carrer Doctor Mallafré i el tall de la circulació.

Calendari d'assemblees informatives als barris

La plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics a Tarragona obrirà un calendari d'assemblees informatives sobre els efectes de l'ajust pressupostari del govern. Les xerrades es faran a les places dels barris i s'obriran demà a la plaça de la Font, en l'assemblea de l'Acampada TGN dels “indignats” (20 h). Antoni Peco, portaveu de la plataforma, explicava que en la resposta de la mobilització ciutadana per la defensa dels drets públics, del 12 de maig passat, van comprovar que cal continuar informant detalladament de les propostes del govern, “perquè són unes retallades que no estan legitimades pels votants perquè cap partit les portava en el seu programa electoral”. La plataforma tancarà la setmana vinent el calendari de les assemblees als barris.

Les associacions i sindicats que formen part de la plataforma van acordar, en la reunió setmanal de dimarts, donar suport a la convocatòria d'una manifestació que probablement tindria lloc el 19 de juny vinent, coordinada amb els moviments d'“indignats” de Tarragona, Madrid i Barcelona.

>>> Notícia extreta del diari El Punt: www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/416474-el-joan-xxiii-mantindra-les-tancades.html