CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Pius Hospital de Valls anuncia un ERO de 114 treballadors

Dijous, 15 desembre, 2011

El Pius Hospital de Valls ha anunciat que presentarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 114 treballadors, el que representa una cinquena part de la plantilla del Pius, on hi treballen 580 professionals. Direcció i comitè d’empresa no s’han posat d’acord en les mesures a prendre per rebaixar els 7,7 milions d’euros d’endeutament que arrossega l’hospital. El president del Consell d’Administració i alcalde de la ciutat, Albert Batet, ja havia advertit els representants sindicals que, si no acceptaven les mesures, l’ERO tiraria endavant. Després de setmanes de converses, i sense haver arribat a cap acord, l’hospital ha comunicat que es veu “abocat” a presentar un ERO en les pròximes setmanes.

Els treballadors ja fa una setmana que han començat a fer manifestacions a la porta del centre, abans de saber l’anunci d’avui, que no els ha estat notificat. S’han assabentat de l’anunci quan els mitjans han acudit a ells per preguntar-los la seva opinió. Ahir dia 13 ja es van concentrar, i demà dia 15 ho tornaran a fer, també realitzaran una assemblea de treballadors. El dimarts la direcció del Pius va presentar diverses propostes, que el comitè es va negar a acceptar; acusen l’empresa de no ser clara ni transparent, i de no donar garanties de manteniment dels llocs de treball. El comitè demana a l’empresa que presenti la situació econòmica real al Departament de Treball, per crear les condicions adequades per negociar.

http://pobleviu.cat/2011/12/14/el-pius-hospital-de-valls-anuncia-un-ero-de-114-treballadors/


Comunicat de la Secció Sindical de CGT al Pius Hospital

La subsistència de l’hospital Pius de Valls mai ha estat fàcil. La situació actual no ja de “retallades sanitàries” sinó del desmantellament del sistema públic de salut català emprès pel govern convergent i reiteradament denunciat per aquesta secció sindical donaran per liquidat la seva existència si més no com a HOSPITAL D’AGUTS.

L'alcalde de Valls, Albert Batet, eludeix aquesta realitat i carrega la responsabilitat sobre el comitè d'empresa de l’hospital Pius i els tres sindicats que el conformen.

Dimarts passat i 13 de novembre, presenta tres propostes a la representació sindical:

Proposta A:

Retalls salarials i de drets, en sous de personal laboral (no som funcionaris) congelats des del 2008 i retallats en un 5% el 2010. A més a més de l'acomiadament de 35 professionals.

Proposta B:

Retalls salarials, canvis de guàrdies dels facultatius i acomiadaments de 58 professionals.

Proposta C:

Presentació d'un ERO que afectaria a 22 metges, 35 diplomats d'infermeria, 25 auxiliars d'infermeria, 16 administratius, 6 tècnics especialistes i 10 persones del grup 7 (cuidadors, assistents sanitaris, bugaderia, magatzem i manteniment). En total 114 persones, que suposaria a la pràctica la desaparició de la majoria dels serveis sanitaris que ofereix l’hospital Pius a les comarques de l'Alt Camp i Conca de Barberà.

On queden les paraules de Batet de només fa 6 mesos tot coincidint amb la seva campanya electoral a l'ajuntament de Valls en què garantia que cap treballador de l’hospital Pius seria acomiadat? És la típica i malauradament freqüent actitud política a la qual ens volen acostumar, de promeses i paraules
buides de contingut i compromís. Comprometent-se en la viabilitat del centre, quina credibilitat podem obtenir de l’actual casta política?

El senyor Batet, en comptes d'acusar el comitè d'empresa, als sindicats i al seu antecessor, Román Galimany, de la situació de l’hospital Pius, el que hauria fer és reconèixer que l'únic responsable és el Govern del seu partit per les seves polítiques de retallades i atac a els treballadors. Responsabilitats que hauria d’assumir ell mateix a l’autoproclamar-se com a salvador del Pius.

L’Hospital Pius de Valls dóna atenció a dues comarques i els alcaldes dels municipis estan autoritzats com ell per realitzar gestions en defensa del Pius i possiblement amb més eficàcia. Tot el demés és fruit d'immaduresa política, producte de qui desconeix el sacrifici i l’esforç que ha costat obtenir un mínim de benestar laboral i social.

És indignant que des de la posició d’aquell que guanya 66.000 euros a l'any, 400 euros per anar a un ple i 125 euros per comissió com a alcalde, a part dels ingressos que poden suposar els seus múltiples càrrecs polítics mostri el seu enuig al més pur estil Cristiano Ronaldo contra els que no accepten retallades en salaris de mares i pares de família de 600 euros / mes o 1200 euros / mes.

Que critiqui públicament salaris de professionals que han realitzat carreres de 3 o 5 anys, especialitzacions de tres anys cobrant 1000 euros i guàrdies continuades de 24 hores. Molts d'aquests professionals han treballat i estudiat des dels 16 anys. Que pretengui penalitzar la malaltia en treballadors que han deixat la salut treballant en un món tan dur com és el sanitari.

La tasca sindical és la defensa dels treballadors, no de decidir que “és menys dolent”: acomiadar 35 o 58 treballadors? o retrocés a condicions laborals del segle XIX.

Els treballadors l'únic que hem fet és treballar no hem creat aquesta situació i per tant no hem d'assumir única i exclusivament tota la responsabilitat mentre altres mantenen els seus privilegis.

Secció Sindical CGT Hospital Pius de Valls

Valls, 14 de desembre de 2011

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció