CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Pius Hospital de Valls es queda amb 47 llits disponibles per culpa de les retallades i les obres

Divendres, 13 maig, 2011

11/05/11 El Punt - Valls - Anna Estallo

El Pius Hospital de Valls tindrà només 47 llits disponibles a partir de l'1 de juny, data en què començaran les obres de reforma de les sales d'operacions. Aquesta xifra preocupa el sindicat CGT, que el 10 de maig va donar a conèixer aquesta i d'altres informacions que “poden afectar la qualitat assistencial dels ciutadans”.

Fins al 31 d'octubre, data prevista d'acabament de les obres, el Pius “disposarà de 27 llits per a medicina interna, a la cinquena planta, i 20 llits per a pediatria i ginecologia, a la quarta planta, i també hi haurà vuit llits i sis butaques menys a la planta de cirurgia major ambulatòria i a l'hospital de dia”, van detallar els representants dels treballadors, que consideren que “el centre hauria d'haver previst unes sales d'operacions alternatives o derivar pacients cap a altres centres, però en el context de retallades això és inviable”. El Pius Hospital ja va experimentar una primera fase de desocupació de llits a l'octubre, quan va tancar les sales d'operacions a les tardes i va quedar ben lluny dels 120 llits amb què va obrir les portes el 1990.

La CGT alerta de la repercussió que tindrà la retallada del govern català en les llistes d'espera de les especialitats “d'urologia, dermatologia i molt aviat de ginecologia”. La CGT també ha ratificat les informacions dels seus companys sindicals sobre l'acomiadament induït d'alguns especialistes.

>>> Notícia extreta del diari El Punt

La CGT avisa que el Pius tindrà un 37% de llits menys entre juny i octubre

Marc Guitart - Valls (Alt Camp) - 10 de maig de 2011

El sindicat lamenta que les obres de millora dels quiròfans i la situació econòmica provoquin que durant cinc mesos només hi hagi 47 llits disponibles. Estan convençuts que això comportarà un augment de les llistes d'espera per fer operacions de cataractes o varius, entre d'altres.

El sindicat CGT ha mostrat la seva preocupació per la situació en la qual es quedarà el Pius Hospital de Valls a partir de l'1 de juny i fins, com a mínim, finals d'octubre. L'ajustament econòmic fruït de la situació de crisi i les obres de millora dels quiròfans comportarà que 28 llits deixin d'estar disponibles durant aquests cinc mesos, el que suposa un 37% del total.

D'aquesta manera, el Pius es quedarà amb només 47 llits per tot l'Alt Camp i la Conca de Barberà, 27 de medicina interna i 20 de pediatria i ginecologia. La tercera planta (amb els seus 20 llits) quedarà tancada, així com els vuit llits i les sis butaques de la Cirurgia Major Ambulatòria. De la mateixa manera, només quedarà un quiròfan obert, més un altre de suport, tot i que la dotació total de personal "serà només per un quiròfan (9 persones)".

Des de la CGT reconeixen que aquesta disminució dels llits és habitual cada estiu, però que en altres anys només es concentrava entre Sant Joan i la Diada de Catalunya, mentre que aquest cop s'ha ampliat a cinc mesos. Per això creuen que, quan comenci el nou curs el mes de setembre, els usuaris patiran un augment de les llistes d'espera, especialment en les operacions de cataractes o varius. "Amb aquesta situació hauran de passar pel davant els casos més greus, com els accidents, les apendicitis o les cesàries dels parts", expliquen des del sindicat.

La CGT ha reiterar que diversos especialistes d'oftalmologia i cataractes han deixat el centre per les pressions rebudes, una fet que la direcció i l'alcalde de Valls, Albert Batet, han negat. Pel sindicat, la situació que està vivint el Pius és un clar exemple de la direcció en la qual es vol fer anar el sistema sanitari català, que avisen que s'està encaminant a passos de gegant cap a la privatització.

>>> Notícia extreta de delCamp.cat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció