CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Pla de Xoc del govern espanyol per a crear ocupació és una burla

Diumenge, 13 febrer, 2011

Per a la Confederació General del Treball (CGT) anomenar Pla de Xoc per a promoure l'ocupació estable al Reial decret que ha aprovat el Govern el dia 11 de febrer de 2011 és una burla a les 4,7 milions de persones parades.

Les mesures aprovades pel Consell de Ministres són producte del pacte antisocial realitzat fa uns dies pel govern del PSOE, les organitzacions empresarials CEOE+CEPYME i els sindicats UGT+CCOO.

El “Pla de Xoc” es limita a un Programa excepcional d'ocupació d'una durada de 12 mesos, per a joves menors de 30 anys i persones en atur de llarga durada. Els nous contractes tenen una durada de sis mesos i són a temps parcial (entre el 50 i el 75 per 100 del total de la jornada).

La realització d'aquests contractes suposa a les empreses una reducció de les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social del 100 per 100, si són empreses de menys de 250 treballadors, o del 75 per 100, en el cas d'empreses de més de 250 treballadors.

El Programa excepcional d'ocupació acaba amb un brindis al sol quan indica que: "Els Serveis Públics d'Ocupació donaran suport personalitzat a les persones en atur en la recerca activa d'ocupació i incrementaran les possibilitats de formació de les persones aturades per a millorar les seves oportunitats de retorn al mercat de treball". I aquest és tot el contingut del Pla de Xoc per a crear ocupació estable.

Així mateix, per a CGT és absolutament insuficient i indignant l'ajuda de 400 €, durant sis mesos com a màxim, destinada a les persones que a partir del 16 de febrer, esgotin la seva protecció per atur. A aquesta prestació no tenen dret les persones que hagin cobrat l'ajuda anterior de 426 €.

Ja en el seu moment, CGT va manifestar que el pacte social i econòmic perjudicava greument a les persones treballadores i no defensava suficientment el sistema públic de pensions. Aquest anomenat Pla de Xoc confirma aquesta opinió.

La CGT seguirà lluitant contra l'agressió permanent que estan sofrint les i els treballadors i classes populars d'aquest país i per a això continuarà convocant mobilitzacions en defensa dels drets laborals i socials.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT