CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El ple municipal del Vendrell rebutja la moció de PxC contra l’Ateneu La Trinxera

Dimecres, 19 setembre, 2012

Concentració suport 15-S

Amb els 5 vots a favor de Plataforma per Catalunya i 16 vots en contra del govern quadripartit (CiU, PSC, PP, ERC) s’ha rebutjat avui 18 de setembre la moció de la Plataforma per Catalunya (PxC) que demanava que es tanqués l’Ateneu La Trinxera del Vendrell, per haver penjat cartells denunciant els diferents delictes comesos per líders de la formació racista, i la retirada de la subvenció de 500€ que concedeix el consistori per a l'organització del Correllengua, que per cert és l’única activitat que es promou al poble per la defensa de la cultura i la llengua catalana.

El govern municipal ha rebutjat la moció, però ha anunciat que s’obria un expedient informatiu per avaluar el conveni que l’ajuntament manté amb el Col·lectiu la Trinxera. Conveni, que com ha recordat l’alcalde Benet Jané és per al Col·lectiu La Trinxera i que en cap cas la subvenció es per l’Ateneu autogestionat , sinó per dur a terme el Correllengua.

Per la seva banda, el partit racista Plataforma per Catalunya ha acusat al govern municipal de “alimentar el monstre” amb la “seva passivitat”. En l’argumentació, la PxC ha arribat a més que insinuar que el Col·lectiu La Trinxera podria estar darrera dels atacs que va patir la seu del PP al municipi que fou víctima d'un devastador incendi, tot i que fins aleshores a la vila mai s’havia parlat d'intencionalitat, afirmacions que han exaltat els ànims al ple i que han estat rebutjades per l’alcalde, que ha cridat l’atenció als portaveus de la PxC. Per aquestes acusacions el Col.lectiu La Trinxera no descarta emprendre accions legals.

Dissabte passat unes 70 persones van concentrar-se a les portes de l’Ajuntament del Vendrell, a la Plaça Vella, per mostrar la seva indignació amb la proposta de Plataforma x Catalunya de tancar l’Ateneu Popular del Vendrell. La concentració va comptar amb el suport explícit i la participació de la CUP del Vendrell, la CGT i EUiA, a més dels col·lectius i associacions que formen part de l’Ateneu.

* Crònica feta a partir d'informacions del digital XarxaPenedès i la CGT Baix Penedès.