CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El PP imposa l’apartheid sanitari i acaba amb el dret universal a la salut a l’Estat Espanyol

Dissabte, 4 agost, 2012

El que possiblement sigui un dels majors èxits de la democràcia espanyola, el dret universal a la salut, ha passat a millor vida després de la sentència de mort signada ahir pel Consell de Ministres del Partit Popular.

Els ciutadans estrangers que no tinguin regularitzada la seva situació al nostre país ja no rebran assistència sanitària pública. La ministra de sanitat, Ana Mato, famosa pe les seves indesxifrables compareixences públiques, ha qualificat la mesura com "un pas de gegant"

El Consell de Ministres d'ahir es va despatxar a gust contra la ciutadania, si és que el Partit Popular considera ciutadans a totes les persones. Al fort ajust pressupostari, que no va merèixer ni un esment del president Rajoy a la roda de premsa, es va sumar l'eliminació de la prestació sanitària a les persones estrangeres que es trobin en situació irregular al nostre país.

El Govern va donar llum verda al projecte de Reial Decret pel qual es regula la condició d'assegurat i de beneficiari a efectes de l'assistència sanitària pública a Espanya, a càrrec de fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, pel qual exclou de la cobertura sanitària pública a tots els estrangers que estiguin a Espanya en situació il·legal. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va donar a conèixer que el Govern havia aprovat la proposta de la ministra Ana Mato, d'aquesta exclusió de la cobertura sanitària.

Usant el sistema que és ja la "marca de la casa" del govern del PP, consistent en assegurar que una mesura garanteix el dret efectiu que amb ella acaba, el Ministeri de Sanitat assegura garantir "la universalitat de la sanitat per a tots els espanyols i els estrangers amb residència legal "gràcies a l'aprovació d'aquest Reial Decret. O el que és el mateix, el final de l'assistència sanitària universal que situava el nostre país, fins ara, com una referència en la consecució de drets de ciutadania relacionats amb la salut de les persones. Mato ha afirmat que s'ha donat "un pas de gegant "per oferir cobertura a la població, ignorant que aquest era un pas que els espanyols ja havien donat fa més de dues dècades, i no precisament gràcies al suport del seu partit, la al·lèrgia als serveis públics que no generin benefici empresarial és de sobra coneguda.

A més, ha considerat que es garanteix d'aquesta manera "un major control i transparència", ja que es clarifica la prestació dels serveis sanitaris i sociosanitaris. El Reial Decret, sí que contempla l'assistència sanitària a menors de 18 anys en ciutadans en situació irregular, de manera que ningú podrà dir que els nens fills d'estrangers sense papers no reben assistència mèdica, encara que els seus pares hagin perdut el "dret a emmalaltir".

FONT: DIARIOPROGRESISTA.ES