CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El PP imposa per Reial Decret i repressió policial la seva reforma laboral

Dissabte, 11 febrer, 2012
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El BOE d'avui 11 febrer 2012 publica el Reial Decret Llei sobre mesures urgents per a la Reforma Laboral. Ahir ho aprovava el consell de ministres del Partit Popular i la CGT juntament amb altres organitzacions sindicals i socials convocava, a diverses ciutats, concentracions populars contra aquesta reforma laboral.

La CGT condemna l'actuació policial, actuació que expressa l'actitud que aquest govern planteja davant dels que seguirem ocupant el carrer: decrets contra la classe treballadora i repressió contra la població que exercita el seu dret a la manifestació. En aquest sentit, CGT condemna la intervenció de la policia i exigeix ​​la llibertat immediata sense càrrecs per als nou detinguts a la manifestació de Madrid.

La CGT denuncia l'actitud dels responsables polítics que manen a la policia i exigeix ​​l'alliberament immediat sense càrrecs de les nou persones detingudes arbitràriament per policies "indocumentats" i servils als interessos dels polítics.

Aquesta reforma laboral planteja a les clares la lluita de classes que el capital estan exercint contra la classe treballadora i la població. La reforma laboral ha ignorat fins a última hora a tota la població, amb un envanit i vergonyant ministre explicant a Europa l'agressivitat de la reforma, que significa la reafirmació de velles reformes i introdueix nous atacs per fer-nos pagar el seu malbaratament, la seva avarícia, la seva riquesa, el seu capitalisme, les seves crisis.

Aquesta Reforma Laboral tracta, entre altres aspectes, els següents:

* Llibertat absoluta per acomiadar a l'objectivar per llei l'acomiadament procedent i eliminar l'autorització administrativa en els acomiadaments col·lectius (ERO).

* Rebaixa substancial de la indemnització per acomiadament, generalitzant la de 20 dies, amb un màxim de 12 mensualitats i deixar l'acomiadament improcedent de 33 dies amb un màxim de 24 mensualitats com a norma general per a tots els contractes a partir del 12 de febrer, i com a residu els 45 dies fins a aquesta data de febrer.

* Acomiadament absolutament gratuït per a les empreses de menys de 50 treballadors/es, ja que els permet contractes amb un període de prova d'un any i de ser acomiadats durant el període de prova, la indemnització és 0.

* Eliminació de la força normativa del Conveni Col·lectiu per dues vies, una, permetent que l'empresari es despengi de l'aplicació de les condicions salarials i de les condicions de treball: jornada, sistemes de retribució, sistemes de torns, mobilitat funcional i geogràfica i, l'altra, acabant amb la ultraactivitat dels convenis fixant un temps màxim de 24 mesos. Es tendeix a la negociació individual i el conveni d'empresa.

* Instauració dels contractes precaris com la norma de contractació (contractes molt barats que el treballador, si vol, complementa amb les seves prestacions d'atur) i, alhora, contractació incentivada i subvencionada, per l'empresari .

* Eliminació de la força de les i els treballadors en deixar sense contingut efectiu el dret fonamental dels sindicats a la defensa dels drets col·lectius, atorgant a l'empresari tota la capacitat de decisió a l'hora de complir o no les condicions col·lectives pactades en els convenis.

* Facilitació de l'acomiadament per absentisme incloent les baixes per malaltia.

* Modificació del contracte a temps parcial per compatibilitzar-lo amb les hores extraordinàries, el que sens dubte afavorirà el frau en la contractació i la consegüent reducció de cotitzacions a la Seguretat Social.

* Reducció de les i els empleats públics igualant les seves condicions a les de l'empresa privada i permetent que les persones que cobren la desocupació desenvolupin treballs dels serveis públics.

Per a CGT, aquesta Reforma Laboral culmina EL ROBATORI I L'ESPOLIACIÓ dels drets laborals i col·lectius que encara constituïen el cos bàsic del sistema de relacions laborals al nostre país. S'ha buidat de contingut democràtic el sistema de relacions laborals i es "legalitza" l'única llibertat existent en la realitat laboral i social: la llibertat del capital (empresariat) per a disposar unilateralment de qualsevol contracte (treballador/a) tant a l'entrada del mercat de treball, durant la permanència i en la sortida. S'elimina per "llei" el dret (els drets) del treball, en ser aquest tractat com una mera mercaderia, tractant al treballador/a com un cost variable: treballar en qualsevol condició i reduint dràsticament el preu d'aquests contractes.

Per a la CGT, aquesta reforma només té una lectura sindical i social: CAL DEROGAR-LA i el camí per a això és LA LLUITA COL·LECTIVA, laboral i social i l'ocupació del CARRER amb milers, milers i milers de persones.

Amunt els que lluiten!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

11 febrer 2012

www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/comunicado-cgt-el-pp-impone-real-decreto-represion-policial-su-reforma-labo

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció