CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ‘falsos associats’. Prou explotació i precarització!

Dissabte, 19 maig, 2018

El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels “falsos associats”

Més de 2.000 professors estan contractats amb aquesta figura, que comporta 500 euros de sou pel 75% de la dedicació d'un professor permanent

El professorat de la Universitat de Barcelona (UB) anirà a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions del que consideren “falsos associats”. Serà una vaga a tots els campus de la UB, i anirà seguida de tres aturades més que es faran el 28, 29 i 30 de maig. En aquest cas, però, seran vagues rotatòries, la primera al campus de Diagonal, la segona al de les Llars Mundet i la tercera al del centre de la ciutat. A banda de les aturades de l’activitat docent, es convoquen també mobilitzacions, segons han informat fonts del comitè d’empresa de la UB. Cal recordar que, segons dades dels sindicats, més de 2.000 membres del personal docent estan contractats a través de la figura de l’associat, pensada per a professionals que compatibilitzen les seves feines amb classes esporàdiques.

Els “falsos associats”, però, acostumen a tenir dedicació exclusiva, perquè sovint combinen la docència amb la investigació. Fonts del professorat afirmen que la càrrega de docència d’un d’aquests falsos associats pot arribar a ser el 75% de la d’un professor permanent. En canvi cobren sous de 500 euros mensuals, perquè els contractes estipulen deu hores de feina setmanals. Els sindicats afirmen que el professorat en condicions no permanents supera el 50% de la plantilla.La decisió de les mobilitzacions s’ha pres aquest dimarts a la tarda en una assemblea a la facultat de Lletres de l’edifici històric convocada per la candidatura al Comitè d’Empresa Transformem UB, que inclou els sindicats Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Confederació General del Treball (CGT), a més de la Plataforma de Professors Associats (PPA) i l’Assemblea de Professorat Reclamant (APR). A l’assemblea, que s’ha convocat com a decisòria, també hi han assistit representants dels sindicats CCOO, UGT, Intersindical i CSIF. En total hi han participat una seixantena de persones i la decisió de fer vaga ha estat presa de manera “gairebé unànime”, segons han explicat a l’ACN fonts de Transformem UB.

Les diferents vagues es plantegen com a mesures de força per exigir a l’equip de govern de la UB que reobri la taula de negociacions per millorar la situació, principalment, dels professors associats de la universitat. Tot i això, denuncien que la dels professors permanents també ha empitjorat en els darrers anys.A banda de les mobilitzacions pactades per al mes de maig, les mateixes fonts indiquen que el 7 de juny hi ha reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), i que s’ha plantejat aprofitar aquest escenari per fer una mobilització que impliqui tots els col·lectius de les diferents universitats catalanes.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-professorat-de-la-ub-va-a-la-vaga-el-24-de-maig-per-denunciar-les-condicions-dels-falsos-associats/


UB en VAGA! Prou explotació i precarització!

El Comitè d’empresa del Personal Docent i Investigador laboral de la UB i la Junta de PDI funcionari convoquem a la vaga tot el PDI.

DIJOUS 24: VAGA EN TOTA LA UB - MANIFESTACIÓ 12h Pl. Universitat

DILLUNS 28: VAGA AL CAMPUS DIAGONAL - 12H DIAGONAL, CONCENTRACIÓ

DIMARTS 29: VAGA AL CAMPUS MUNDET, 12H MUNDET, CONCENTRACIÓ

DIMECRES 30: VAGA ALS CAMPUS CENTRAL I RAVAL - 12H PL. UNIVERSITAT, CONCENTRACIÓ

Reivindicacions:

- Que es reobri d’una manera efectiva la taula de negociacions per regularitzar els falsos associats.

- Que es millorin les condicions laborals de tots els associats amb l’aplicació immediata de l’escala salarial màxima i que s’elimini el greuge comparatiu salarial que pateixen els associats amb relació a la resta de figures del personal docent i investigador.

- Que es reconegui l’existència de contractació fraudulenta de professorat temporal (falsos associats i falsos interinatges) que cobreix tasques estructurals i que no es faci cap acomiadament (en forma de no renovació o reducció de contracte).

- Que s’implementin plans d’estabilització per als investigadors predoctorals, postdoctorals, col·laboradors, lectors i agregats interins a jornada completa.

- Que s’obri una taula de negociacions per resoldre els greus problemes laborals que pateixen els investigadors predoctorals.

- Que s’enllesteixi urgentment l’elaboració de la relació de llocs de treball i s’aprovi amb l’acord previ i vinculant de les Seccions departamentals, el Comitè d’Empresa de PDIlaboral i la Junta de PDI-funcionari.

- Que es posi fi a la implementació del punt cinquè de la normativa del PDA, que des del curs 207-18 ha materialitzat l’aplicació del Reial Decret-Llei 14/2012 del govern del PP en el sentit d’augmentar la docència de professorat a jornada completa a 32 crèdits.

En el camí de l’estabilització del professorat de la UB ha de ser una via principal i irrenunciable la convocatòria anual de places de TU i de CU funcionaris, en la mateixa quantitat que les jubilacions produïdes durant l’any anterior”

Tal i com va ser assenyalat en el recent full informatiu de la JPDI de maig de 2018, denunciem la ingerència del govern de Catalunya en la vida universitària, i la pèrdua gradual de l’autonomia universitària (nomenament de tribunals des d’instàncies polítiques, obligació de treure certs tipus de places autonòmiques anorreant les estatals, etc). Demanem explícitament que els implicats en la convocatòria de noves places tinguin la llibertat d’escollir la via d’estabilització preferida, la funcionarial o la contractual, una llibertat que se’ns nega repetidament per motius polítics, ben aliens a la vida acadèmica.

Per totes aquestes raons, el Comitè d’empresa del PDI-Laboral i la JPDI cridem a participar activament a la vaga i a les mobilitzacions.

Comitè d’empresa del PDI-Laboral i JPDI de la Universitat de Barcelona


Twitter Secció Sindical CGT UB: https://twitter.com/cgt_ub


photo5769156160144911826.jpg

precaris_ub.jpg

ddatygjx4aeohtt.jpg

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció