CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El pròxim 29 de Novembre sortim al carrer contra la crisi! No a les 65h! Passa-ho!

Dilluns, 27 octubre, 2008

El pròxim 29 de Novembre sortim al carrer contra la crisi!

Ni un euro pels bancs, que s’han folrat i ara tiren la gent al carrer.

És vergonyós que ZP li doni 100.000 milions d'euros als bancs que no paren d’anunciar beneficis.

En aquest moments i després d’haver-se omplert les butxaques acomiaden a gent de Nissan, Frigo, Simon, Pirelli, Delphi i tants i tants treballadors de la construcció...

A sobre ara ens volen fer treballar 65h amb una nova directiva Europea

Volen culpar els immigrants de la crisi amb la directiva del retorn.

Privatitzen els beneficis i socialitzen les pèrdues. Més de 100 sindicats, seccions sindicals, organitzacions polítiques, socials i persones a títol individual ens hem unit que això no pot ser!

Partcipa! Cada dijous al carrer Vistalegre nº 15 de Barcelona a les 19h.

Parla amb els teus companys i companyes i organitza alguna cosa al teu poble, o barri. Ja hi ha gent a Molins de Rei, Sabadell, Sant Vicenç dels Horts, Nou Barris, Gràcia...

La seva crisi, que la paguin ells!

No a les 65h!

Cap desnonament per motius econòmics!

El 29 de Novembre a les 17:30 de la tarda a Plaça Universitat de Barcelona.

Gran Manifestació! Això només és el començament!

Passa-ho!

Contacte: no65hores(arroba)llistes.moviments.net


LA SEVA CRISI, QUE LA PAGUIN ELLS!

FORA LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES SETMANALS!

SOLIDARITAT AMB LES LLUITES!

El passat 9 de juny, poc abans que esclatés la brutal crisi financera del capitalisme, els ministres de Treball de la Unió Europea van aprovar, sense cap vot en contra, una “proposta de modificació” de l'actual Directiva sobre el temps de treball.

JORNADES SETMANALS DE 60-65 HORES

Segons la nova proposta de Directiva, els Estats podran permetre augments de la jornada de treball setmanal fins a les 60-65 hores, que s'aplicarien a través de pactes individuals entre l'empresari/a i el treballador/a, encara que els convenis fixessin una jornada inferior. Això representa la tornada a jornades “legals” de 10 a 12 hores i sis dies per setmana. Està previst que el Parlament Europeu voti la Directiva, en principi, el pròxim 19 de desembre.

LA SEVA CRISI SOBRE LES NOSTRES ESPATLLES

La Directiva de les 65 hores és un dels instruments amb què l’Europa del capital vol fer-nos pagar la terrible crisi que han provocat banquers i capitalistes a la recerca del màxim benefici. Els governs, que durant aquests anys han estat còmplices de la brutal especulació i l’enriquiment fora de tota mida d’una petita minoria, s’han llançat ara a la desesperada al rescat d’aquests lladres, amb un endeutament públic brutal que haurem de pagar molt temps la classe treballadora amb un deteriorament radical dels serveis públics. El Govern Zapatero ha compromès 150.000 milions per salvar els especuladors ¡el 15% de la riquesa nacional!

Però la crisi just s’ha iniciat i és ara que ve la càrrega pesant sobre la població treballadora: acomiadaments, atur, atacs als salaris, hipoteques que no es poden pagar, deteriorament dels serveis públics, retall de les pensions... És el cas dels companys/es de Nissan i les empreses auxiliares, de Frigo o de Simon. El capitalisme sols coneix una recepta per sortir de la seva crisi: destruir riquesa, esclafar els nostres drets i augmentar l’explotació fins recuperar un nivell de beneficis que animi un nou cicle de “prosperitat”... fins la següent crisi!.

Denunciem el suport sindical donat per Fidalgo (CCOO) i Cándido Méndez (UGT) al pla de salvament de la banca, la seva disponibilitat a negociar un greu retall de les pensions, la seva acceptació de “sacrificis salarials”(Fidalgo) i el seu compromís per mantenir la “calma social” i impedir que les lluites s’unifiquin, com ara cal fer a Barcelona.

CAL TIRAR ENDARRERE LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES

• Perquè pretenen fer-nos retrocedir un segle, invalidant la jornada màxima setmanal de 48 hores que l'OIT va oficialitzar el 1917, després d'una lluita llarga i plena de sacrificis del moviment obrer internacional per la jornada de 8 hores.

• Perquè ataquen una de les majors conquestes sindicals: el dret de la classe treballadora a la representació i la negociació col·lectiva, deixant així el treballador individual a mercè de l'empresa.

• Perquè, quan estan enviant milers de treballadors/es a l'atur, en comptes de reduir la jornada (començant per les 35 hores), rebaixar l'edat de jubilació als 60 anys i repartir el treball, de manera que tothom treballi, pretenen prolongar la jornada, provocant més desocupació.

• Perquè la Directiva és un instrument per abaratir uns salaris ja devorats per la carestia; perquè comporta un greu increment dels problemes de salut laboral i sinistralitat i perquè fa impossible qualsevol conciliació de la vida laboral i la familiar i personal.

• Perquè no és veritat que la Directiva sigui quelquom llunyà que no ens afecta. Si s'aprova, l’impacte serà immediat, tot i que no s'hagi traslladat encara a una llei espanyola. Per començar, la patronal podrà subcontractar personal de països on la jornada de 60-65 hores hagi estat legalitzada. Ens faran xantatge amb amenaces de deslocalització als països on la Directiva estigui ja implantada. I els empresaris individuals tampoc trigaran gaire a aplicar-la, a l'empara del Tribunal Europeu de Justícia, encara que la llei espanyola no s'hagi modificat, com ara succeeix amb la Directiva Bolkestein. La pretensió del capitalisme europeu és ben clara: començar pels països i sectors més desprotegits (com precaris i persones immigrants) i acabar, al cap d'un temps, generalitzant la prolongació de la jornada a les noves generacions.

• Perquè la Directiva és una peça important de l'ofensiva de l'Europa del Capital. Ve de la mà de la Directiva de Retorn contra milions d'immigrants (que són presentats com a culpables de la desocupació); del pla Bolonya de privatització de la Universitat; de la Directiva Bolkestein per liberalitzar i privatitzar els serveis públics; de les rebaixes d’impostos als empresaris i als rics (Zapatero, per exemple, ha eliminat l’impost sobre el patrimoni i reduït el de beneficis); o de la permanent pressió per allargar l'edat de jubilació i retallar i privatitzar les pensions públiques. Ara acaben de comprometre ¡2,5 bilions! per salvar els banquers especuladors. Amb aquestes polítiques la Unió Europea es mostra com el que és: un instrument del capitalisme europeu.

CAL UNA MOBILITZACIÓ GENERAL CONTRA LA DIRECTIVA I PERQUÈ LA SEVA CRISI LA PAGUIN ELS RICS I ELS BANQUERS

No podem esperar del Parlament Europeu, que va aprovar la Directiva de la Vergonya i que està a les mans dels mateixos governs que promouen la Directiva de les 65 hores. Entre els promotors hi ha els Berlusconi i Sarkozy, juntament amb el Partit Laborista britànic i la socialdemocràcia alemanya. El Govern Zapatero, que afirma estar en contra, no hi va votar en contra sinó que es va abstenir.

Una agressió d'aquesta envergadura exigeix una resposta contundent a tot Europa. La CES (Confederació Europea de Sindicats, de la qual formen part CCOO i UGT) no ha passat de fer una protesta formal. Però aquesta barbaritat no es pot aturar amb pressions diplomàtiques ni negociant “millores” d’una cosa innegociable. Cridem a la CES, si no volen ser còmplices d’aquest atemptat, a convocar una vaga general europea de 24 hores per forçar la retirada de la Directiva.

Ens solidaritzem amb els treballadors/es en lluita contra els acomiadaments. Exigim el rebuig dels expedients de regulació (ERO) per part de la Conselleria de Treball. Ens solidaritzem amb la vaga de l’Ensenyament del dia 13 de novembre i amb la lluita dels estudiants, tots dos contra la privatització de l’Ensenyament. Estem per unir les lluites en una lluita comuna. Defensem, davant la gravetat de la situació, la convocatòria d’una Vaga General. I posem els actes de la campanya (l’Assemblea oberta del 15 de novembre i la Manifestació del 29 de novembre) al servei dels col·lectius en lluita.

EN SOLIDARITAT AMB LES LLUITES!

NO ALS ACOMIADAMENTS!

LA SEVA CRISI, QUE LA PAGUIN ELLS!

NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES!

MANIFESTACIÓ 29 NOVEMBRE, 17:30 H, PÇA UNIVERSITAT-SANT JAUME, BARCELONA

CAMPANYA CONTRA LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES

Per connectar i adherir-se a la Campanya: No65hores(arroba)llistes.moviments.net

Informació:

www.kaosenlared.info/especial/noales65hores

www.moviments.net/xarxacontratancaments/index.htm