CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El PSC-PSOE aprova la “tisorada catalana” amb suport d’ERC i ICV-EUiA-IU i per ordre de Madrid

Dijous, 10 juny, 2010

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres 9 de juny el pla d'austeritat elaborat pel Govern català i que implicarà reduir el dèficit en 1.670 milions d'euros. Entre les mesures adoptades destaca una rebaixa salarial d'una mitjana del 5% en la nòmina dels funcionaris i personal d'empreses públiques. És a dir, ni més, ni menys, que una aprovació del Pla de Zapatero, amb alguns retocs insubstancials.

La Tisorada catalana ha sortit endavant amb els vots de la presumpta esquerra present en el Parlament autonòmic, mentre que la dreta s'ha oposat en bloc a la proposta. PSC, ERC i ICV-EUiA han unit els seus vots per tirar endavant el pla d'ajust que aprova els retalls socials contra treballadors i treballadores.

Mentre a l'hemicicle es debatia el decret, fora, a les portes del Parlament, uns 200 manifestants s'han concentrat per protestar contra la tisorada catalana. Sota una persistent pluja han llançat consignes contra el pla d'austeritat i han increpat els consellers que entraven o sortien de l'edifici. ERC i ICV-EUiA s'han tornat a posicionar en contra dels interessos de les classes treballadores de Catalunya.

El decret també inclou l'increment en un punt de l'impost de transmissions patrimonials -passa del 7 al 8%-, el d'actes jurídics documentals -de l'1 al 2%- i també augmenta en un punt el tipus impositiu que grava als vehicles contaminants. Un rentat de cara en tota regla que no aconsegueix tapar l'atac als treballadors públics aprovat avui pel Parlament català amb el suport de dos grups que falsament i fictíciament van votar en contra del Pla de Zapatero en el Congrés. Queda clar que van votar en contra únicament perquè l'aprovació de l'esmentat Pla en el Congrés no depenia dels seus vots. Quan són els seus vots els que han d'inclinar la balança cap a un costat o l'altre, la situació canvia. L'esquerra entreguista, com sempre, legitimant el govern neoliberal de Zapatero i les seves mesures contra les classes treballadores. Tot un exemple de coherència ideològica.

Antoni Castells, conseller d'Economia del govern català, ha sortit al pas de les crítiques dels sindicats en assegurar que ara als funcionaris els toca donar exemple, i ha afegit que els retalls en els concerts de l'educació i la sanitat són "impecables". El titular d'Economia ha assegurat que les rebaixes salarials a aquests col·lectius, que en alguns casos disposen dels seus propis convenis, s'emparen en "tots els fonaments jurídics".

Això, i no una altra cosa, és el que ahir van aprovar ERC i ICV-EUiA en el parlament de Catalunya, és a dir, una crida perquè els funcionaris "donin exemple" acceptant que se li baixin els sous sense queixar-se, mentre els culpables de la situació actual continuen impunes. Amb una petita pujada d'impostos a les rendes altes, no canvia en res la situació. Andalusia i Extremadura també ho han fet, i allà ha estat el propi PSOE, sense cap ajuda ni pressió externa, que ha aprovat les mesures. Queda clar el paper de comparsa que tant ERC com ICV-EUiA han jugat i juguen abans les polítiques neoliberals de Zapatero, ara legitimades a través del Parlament de Catalunya.

Els deixem a continuació, per a xafogor de molts, els arguments d'ICV-EUiA per aprovar la tisorada catalana sense que se'ls caigui la cara de vergonya al terra, si és que després d'haver manat a apallissar estudiants indefensos i altres boniqueses, els en queda encara alguna:

El grup parlamentari d'ICV-EUiA explica al Ple la seva posició respecte el Decret llei de "mesuris urgents de contenció de la despesa en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic".

A continuació podeu llegir la intervenció del president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, en el Ple en què explica la posició de la coalició respecte el punt Control del Decret llei 3/2010, del 29 de maig, de mesuris urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic.

Prem aquí per consultar el document en pdf de la seva intervenció.

>>> Article extret de Kaosenlared.