CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19

Divendres, 3 abril, 2020

Quan es va confirmar l'alerta per part de govern, els treballadors 'innocents i de forma voluntària' van signar un document sense especificar que fos per Covid-19, i així poder continuar donant suport als socis a través del Teletreball. Només 14 dies després del confinament, Racc ens anunciava un ERTO de reducció de jornada per la baixa facturació. Si ens redueixen la jornada, Racc continuarà aprofitant-se dels seus treballadors, ens farà treure la mateixa feina en menys hores i pagant menys, ja que el govern cobrirà el 70% restant.És a dir, el RACC vol obtenir una facturació extra enviant part de la nòmina de la plantilla a l'atur de forma fraudulenta.

Volem explicar a tothom, que el RACC vol aprofitar aquests moments de confusió, per recuperar les grans pèrdues econòmiques que va generar un canvi de sistema informàtic mal gestionat des de novembre de 2019, deixant als treballadors sense recursos i els socis mal atesos. Això, sí que va provocar una gran pèrdua d'afiliats i una immensa estampida de socis cap a altres companyies.

Per tant demanem a les institucions, que no se'ls demani només la facturació des de l'alerta del Covid-19 fins a l'anunciació interna de l'Erto, sinó també els números des de novembre 2019 fins al 13 de març de 2020, d'aquesta manera es podrà comprovar la baixada d'ingressos des de llavors.

Denunciem que estem davant d'un frau a la seguretat social que volen que pagui tota la població i, de forma especial, la pròpia plantilla del grup. L'empresa fins i tot volia que el servei mèdic fós afectat, en ple pic de la pandèmia. Aquest nyap finalment ha estat retirat després que la CGT va fer valdre fa unes setmanes que cap ERTO a serveis sanitaris podia ser acceptat, arran dels que presentaven empreses d'ambulàncies subcontratades per Catsalut

NO al ERTO al RACC! No al frau a la Seguretat Social! No hi ha motius!