CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El restaurant La Ferreteria de Reus acomiada, assetja i precaritza les condicions laborals de la plantilla

Dimarts, 25 març, 2014

EL RESTAURANT LA FERRETERIA ACOMIADA UNA AFILIADA DE LA CGT I PRECARITZA LES CONDICIONS LABORALS DE LA PLANTILLA

El restaurant-cerveseria La Ferreteria, situat a la plaça de La Farinera de Reus i propietat de La Farinera 10 SL, porta mesos acomiadant treballadors i treballadores i substituint-los per d'altres en condicions més precàries i pitjors salaris, utilitzant fins i tot contractació fraudulenta. Una companya afiliada al sindicat, que ha resistit les pressions i s'ha negat a anar-se'n voluntàriament, ha estat acomiadada després d'inventar-se l'empresa un acomiadament disciplinari, tema que des dels serveis jurídics de la CGT ja hem denunciat així com l'impagament dels salaris que se li deuen.

El seu cas forma part d'un procés de precarització de les condicions laborals, d'incompliment de la normativa laboral vigent i de tot tipus d'assetjament cap a la plantilla per tal que abandonin voluntàriament l'empresa.

1) Els treballadors de La Ferreteria no disposen de calendari laboral, no coneixen amb antelació l'horari de treball ni els dies de descans. A més, els hi canvien d'horari constantment sense acreditar els motius ni donar-los preavís.

2) Els treballadors realitzen categories superiors a les que consten al seu contracte. Els ajudants de cuina, per exemple, fan funcions de cuiners però el salari segueix sent el d'ajudant.

3) En ocasions, l'empresa ha pagat les nòmines amb fins a tres mesos de retard. És a dir, durant tres mesos els treballadors no percebien cap remuneració tot i anar a treballar al restaurant cada dia.

4) L'empresa no compensa els dies festius treballats ni amb dies de descans ni amb diners, en contra del que estableix el conveni col·lectiu. Tampoc respecta el temps de descans de 15 minuts en jornades de més de sis hores de treball continuat.

5) L'empresa pressiona i assetja als treballadors que reclamen els seus drets per tal que signin baixes voluntàries o bé acordin acomiadaments sense percebre la indemnització que els correspon. El seus llocs de treball els ocupen d'altres treballadors amb pitjors condicions laborals o familiars dels propietaris.

6) Alguns treballadors realitzen jornades maratonianes ja que, tot i estar contractats amb una jornada de 40 hores setmanals, realitzen més de 55 hores que evidentment no els hi abonen.

7) L'empresa ha acomiadat disciplinàriament a una treballadora afiliada a CGT després que aquesta interposés tres denúncies davant d'Inspecció de Treball i una demanda judicial reclamant més de 5.000 € en concepte d'hores extres. Tot i que li corresponien més de 13.000 € d'indemnització, l'acomiaden sense abonar-li cap quantitat. Aquesta treballadora porta patint l'assetjament de l'empresa des de fa mesos i a causa d'aquesta situació, va haver d'estar de baixa per depressió.

8) Durant els caps de setmana, la Ferreteria té personal que ni està contractat ni està donat d'alta a la Seguretat Social. Per altra banda, l'empresa fa una altra il·legalitat perquè enlloc de realitzar contractes indefinits ja que els treballs són permanents i sempre els mateixos, encadena contractes temporals, ja siguin d'obra i servei o eventuals.

Per tot això demanem que mentre fomentin la precarietat, no respectin la normativa laboral i no es readmeti la treballadora acomiadada, es porti a terme una campanya de boicot i no es consumeixi en aquest establiment.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

Reus, 25 de març de 2014