CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Saló Alternatiu de l’Ensenyament aplega 200 persones a les portes de la Fira de Barcelona

Diumenge, 25 març, 2012

REDACCIÓ DIRECTA | 24/03/2012

Des de les 10 del matí del dissabte 24 de març, sota un brillant sol de primavera, una cinquantena de persones, membres de diferents col·lectius de la comunitat educativa, des de l'escola bressol, primària, secundària i universitats han iniciat els piquets informatius del Saló Alternatiu de l'Ensenyament (SAE); amb megafonia i fulls informatius han estat difonent, a les riuades de visitants del Saló de l'Ensenyament, el que “és realment l'educació a Catalunya”. Si al Saló de l'Ensenyament "oficial"s'exhibeixen màsters, graus, carreres... com a productes empaquetats, sota la promesa d'un “futur esperançador i un lloc de treball assegurat”, en sortir les visitants podien veure la precarietat de l'educació pública catalana que, segons han denunciat, a base de retallades i privatitzacions “no es pot permetre el luxe de posar un stand pel mòdic preu de 37.000 euros”. Han informat de l'apujada de taxes a les universitats, dels acomiadaments de mestres, del Pla de governança 2015 i, en definitiva, de tot allò que “aquest Saló de l'Ensenyament, que no ha retallat ni un euro en temps de retallades, no informa”.

Aquesta és la imatge precària que el primer Saló Alternatiu de l'Ensenyament ha volgut mostrar. Gairebé sense material, asseguts al terra, rodejats de pancartes clamant a favor de l'educació pública i amb la crida de la comunitat educativa a secundar la vaga del 29 de març. El SAE ha estat organitzat des de baix per mestres i alumnes i ha nascut amb vocació de permanència. Al llarg del matí han realitzat una variada llista d'activitats, des d'una assemblea sobre la llei educativa impulsada per alumnes de l'AES Macià de Cornellà de Llobregat, debats sobre la reforma laboral, xerrades sobre la precarietat del sector i les retallades, alternatives a l'educació formal, la lluita de les escoles bressol, xocolatada per a 400 persones i, finalment, la clausura del matí amb l'actuació de la xaranga The Mentireta's Band amb la seva cançó "Convergència, Convergència... atureu les retallades, se'ns acaba la paciència i acabarem a pedrades!".

A la tarda, xerrades i crida a participar de la vaga general

L'activitat s'ha représ a les quatre de la tarda amb dues xerrades: Rosa Canyadell en nom de la USTEC i Xavier Domènech, professor de la UAB i membre de la PUDUP sobre les retallades en temps de neoliberalisme, i Vidal Aragonés sobre la reforma laboral i la precarietat del sector educatiu amb l'assistència d'unes 200 persones. Tot seguit ha tingut lloc l'Assemblea General de la Comunitat Educativa en la que, després de la presentació dels diferents col·lectius en lluita, des de l'Assemblea Groga, la PUDUP i diverses facultats però, sobretot, plataformes d'IES d'arreu del territori: Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Manresa, Olesa, Sabadell, entre d'altres, han tractat dos punts d'ordre del dia: la continuïtat de la lluita i la necessitat de confluència dels diferents sectors de la comunitat educativa, així com la crida unitària a secundar la vaga general del 29-M.

Han acordat participar a la propera manifestació convocada per la MUCE el 21 d'abril, que anirà de plaça Urquinaona a plaça de Sant Jaume de Barcelona, donar continuïtat a aquest espai de confluència amb la creació d'una comissió amb capacitat de convocar noves assemblees generals d'educació, una acció conjunta el proper 28 de març a les set de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona i participar activament a la vaga de l'endemà. La jornada reivindicativa ha finalitzat amb l'actuació del grup Fractal.

http://www.directa.cat/noticia/salo-alternatiu-lensenyament-aplega-200-persones-les-portes-del-salo-oficial