CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya reclama la llibertat de l’activista Enric Duran

Dijous, 7 maig, 2009

Per la llibertat d’Enric Duran.

Transcorregut prop de dos mesos des de l’empresonament de l’activista social Enric Duran, la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) volem manifestar:

• Considerem abusiva, desproporcionada i injustificada la presó preventiva decretada contra Enric Duran. Ús abusiu de la presó preventiva que conformen un dels punts negres que pateix el nostre sistema penal, processal i penitenciari.

• Estimem espúria l’alarma social adduïda i inexistent “el risc de fuga” estimat. Enric Duran va tornar públicament i lliurement a casa nostra, en base a una decisió personal i a la denúncia del poder que acumula el poder de la banca, protagonista principal de la crisi que patim. Enric Duran ho va anunciar en roda de premsa pública, tot instint que assumia la responsabilitat derivada del seus actes, d’acord amb els principis ètics en el que es fonamenta la desobediència civil.

• Sol·licitem, per tant, la finalització de la situació de presó preventiva i que se’n decreti la seva llibertat. Afirmant que ens fem socialment corresponsables de la seva posada llibertat, negant taxativament que existeixi ‘alarma social’ i afirmant categòricament que no existeix cap risc de fuga.

Per la llibertat d’Enric Duran.

Confederació General del Treball de Catalunya (CGT).
Secretariat Permanent. Comitè Confederal.

Barcelona, a 07 de maig de 2009.

Attached documents