CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

El sector de transports per carretera i urbans de la FETYC/CGT denuncia ERTOs a empreses privades de transport de viatgers subvencionades

Divendres, 27 març, 2020


Des del Sector de Transports per carretera i urbà de la CGT volem denunciar que diverses empreses privades de transport públic, que reben subsidis públics per donar servei en línies urbanes i interurbanes, que tenen assignades aprofitin una situació d'emergència sanitària pel SARS-COV19 per a aplicar el terrorisme patronal per a lucrar-se i continuar guanyant diners.

En aquesta setmana diverses empreses, que presten serveis de passatgers dependents de AMB, MARFINA/MOVENTIS, CASAS, MOHN, MONBUS, OLIVERAS, ROSANBUS... han informat les treballadores i treballadors de l'aplicació d'ERTES fins i tot tenint garantit per part de l'administració el cobrament de la totalitat dels serveis, independentment de la reducció de passatge que es produeix per la situació d'excepció sanitària

Des del nostre sector volem denunciar que, si es permet aquesta pràctica, les empreses obtindrien doble benefici, d'una banda el que s'estalvien salaris dels seus treballadors i treballadores i d'altra banda cobressin subvencions pels serveis no realitzats.

Per això instem a la AMB gestora de les línies de l'àrea metropolitana a adoptar mesures contundents contra aquestes empreses.

Volem deixar clar el nostre rebuig a qualsevol ERTE o ERE i alhora exigim a l'Administració la municipalització dels serveis públics per a deixar de mantenir a les empreses privades que viuen del públic.

Sector transports per carretera i urbans
FETYC CGT